15 серпня жіноча збірна України розпочала боротьбу за квиток на чемпіонат Європи-2019.

В рамках кваліфікаційного раунду підопічним Гарія Єгіазарова доведеться зіграти по два матчі з командами Чорногорії, Греції та Норвегії. Саме з останніми українки провели свою першу домашню гру.

Початок першої партії був дещо нервовий. Команди звикали до обстановки, нервували та йшли рівно. Але при рахунку 9:9 у наших волейболісток з’явилася впевненість та бажання перемогти як найшвидше. Дівчата пішли у відрив 16:10, а згодом і довели сет до 25 очок на свою користь.

ukraine-norway

У другій партії українки дозволили набрати суперницям лише 10 очок.

А ось третій сет не передбачав нічого, крім перемоги збірної України. Але чи то швидка перемога у перший двох сетах, чи то експерименти зі складом далися в знаки. На першу технічну перерву команди пішли при рахунку 5:8 на користь гостей. Далі перевага норвезької команди тільки збільшувалася і здавалося, що вболівальники та  оновлений Палац Спорту "Юність" обов’язково побачить четвертий сет. Але це гра, це волейбол, а головне жіночий волейбол. І тут може статися все що завгодно. Навряд чи ми дізнаємося, що в тайм-аутах говорив наставник збірної України, але те, що слова та настанови дуже допомогли, в цьому можна не сумніватися! Збірна України, програючи з рахунком 7:16 здобула перемогу у вирішальному сеті та як наслідок у грі – 25:19 та 3:0.  

УКРАЇНА – Норвегія

3:0 (25:16, 25:10, 25:19)

ВІДЕО МАТЧУ

Статистика матчу

Анонс матчу

Стартовий склад збірної України: №3 Ірина Трушкіна, №5 Карина Денисова, №7 Світлана Дорсман, №8 Анастасій Крайдуба, №16 Надія Кодола (капітан), №17 Олександра Перетятько, №6 Христина Нємцева (ліберо), №12 Анастасія Карасьова (ліберо). На заміну виходили: №1 Катерина Дуднік, №10 Анна Кириченко, №15 Дар’я Дрозд, №18 Ольга Скрипак.

Головний тренер: Гарій Єгіазаров.

ukraine

Стартовий склад збірної Норвегії: №1 Маріанна Стіін Кнудсен, №3 Рагні Стіін Кнудсен, №5 Ода Льове Штейнсвог, №7 Тува Аарестад, №8 Сінн Гротум Колсвік, №9 Кароліна Фауске, №4 Елін Бай (ліберо). На заміну виходили: №2Ребека Бахр, №12 Джулія Хейлі Мікаелсен, №15 Мартін Клеменцен Гілже.

Головний тренер: Мат ван Везел.

norway

Найрезультативнішою у матчі була блокуюча збірної України Світлана Дорсман. На її рахунку 13 очок (85% реалізації та 2 блоки).

Наступний матч підопічні Гарія Єгіазарова проведуть у Чорногорії в місті Бар. Гра відбудеться у неділю 19 серпня. Початок о 18:00 за київським часом. Запланована відео-трансляція матчу. Посилання ви зможете знайти на сайті volleyball.ua.

Фото cev.eu