Сьогодні, 18 серпня, підопічні Угіса Крастіньша проведуть свій другий матч кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2019.

Розбираючи більшість попередніх команд, ми частіше за все писали, що майже всі гравці грають у національному чемпіонаті. На цей раз все навпаки. Майже всі волейболісти збірної Македонії – легіонери. Авжеж, важко назвати їх клуби топ-командами, але все ж таки інші європейські чемпіонати і не тільки, трохи, але сильніше аніж першість Македонії.

Що ж стосується першого матчу наших суперників, то тут майже детективна історія. Для початку зверніть увагу на рахунок матчу. Боротьба у кожному сеті та "більше-менше" на тай-брейку.

Угорщина – Македонія

2:3 (23:25, 23:25, 25:23, 25:23, 14:16)

Але найцікавіший момент виник саме у вирішальному сеті, при рівному рахунку 12:12. Дивіться відео.

До речі, спеціально для сайту volleyball.ua цей цікавий та доволі суперечливий епізод пояснив Голова Арбітражної комісії Олексій Станіславович Скібіцький.

Ви, мабуть, спитаєте для чого ми показуємо спірні епізоди, рахунки попередніх матчів!? А для того, щоб показати який не простий суперник очікує на нас сьогодні. Тим паче, що матч відбудеться на їх території, у місті Скоп’є.

Відзначимо, що у матчі проти Угорщини яскраво виступив капітан збірної та гравець японської "Осаки" Нікола Георгієв. За п’ять партій діагональний нападав 69 разів! Приніс своїй команді 42 очки (58% реалізації, 1 ейс, 1 блок).

nikola georgiyev
Нікола Георгієв \ фото cev.eu

Збірна Македонії стала четвертою у цьогорічному розіграші Срібної євроліги. А ось Євроліга-2017 пройшла для Македонців досить непогано. Тоді вони завоювали срібні нагороди. А золоті, як ви, мабуть, добре пам’ятаєте заслужено дісталися підопічним Угіса Крастіньша. Фінальний матч закінчився з рахунком 3:1 на користь України. Тоді найрезультативнішим знову став діагональний Нікола Георгієв. Тож, ви зрозуміли хто головна ударна сила македонців?!

nikola georgiev
Капітан Нікола Георгієв та збірна Македонії, Євроліга-2017 \ фото cev.eu

Чоловіча збірна Македонії:

Зв’язуючі: Георгі Георгієв ("Парі-Воллей" Франція), Філіп Деспотовскі ("Аркада Галаті" Румунія);

Ліберо: Дарко Ангеловскі ("Будва" Чорногорія);

Діагональні: Нікола Георгієв ("Осака Блейзерс" Японія), Марьян Урдов ("Ерзеін" Албанія);

Догравальники: Владо Мілев ("Ведьєс" Угорщина), Александар Ляфтов ("Хебар" Болгарія), Вазе Міхайлов, Александра Мілков ("Сент-Квентін Воллей" Франція);

Центральні блокуючі: Славе Наков ("Струміца" Македонія), Іван Андонов, Філіп Маджунков ("Єдінство" Чорногорія);

Головний тренер: Нікола Матьяшевич.

macedonia
Чоловіча збірна Македонії-2018 \ фото cev.eu

Що ж стосується заявки збірної України на матч проти Македонії, то тут є невеличка зміна. Замість Олега Шевченко до Скоп'є вирушив Тимофій Полуян.

Чоловіча збірна України:

Зв’язуючі: Володимир КОВАЛЬЧУК, Владислав ДІДЕНКО;

Догравальники: Олексій КЛЯМАР ("Туркуен" Франція), Ян ЄРЕЩЕНКО ("Архаві" Туреччина), Ілля КОВАЛЬОВ, Євген КІСІЛЮК ("Барком-Кажани"), Тимофій ПОЛУЯН;

Діагональні: Володимир ТЕВКУН ("Шахтар" Білорусь), Дмитро ВІЄЦЬКИЙ ("Войводіна" Сербія);

Центральні блокуючі: Дмитро ТЕРЬОМЕНКО ("Тур" Франція), Юрій СЕМЕНЮК ("Барком-Кажани"), Максим ДРОЗД ("Туркуен" Франція);

Ліберо: Горден БРОВА ("Барком-Кажани"), Денис ФОМІН.

Головний тренер: Угіс КРАСТІНЬШ.

ukraine - macedonia

Нас очікує дуже цікавий матч. Тому чекаємо всіх 18 серпня о 21:30 за київським часом. Посилання на відео-трансляцію матчу ви зможете знайти на сайті volleyball.ua.

Жіноча збірна України проведе свій матч у неділю 19 серпня о 18:00. Суперник – Чорногорія. Анонс матчу з’явиться на нашому сайті трохи згодом.