Головний тренер жіночої збірної України розповів про дедалі підготовки його підопічних до чемпіонату Європи, що стартує 23 серпня.

Жіноча національна команда України завершила перший відновлювально-тренувальний збір у Южному і перебралася до Запоріжжя, де проведе основний навчально-тренувальний збір у планах підготовки до континентальної першості. В інтерв’ю наставник українських волейболісток Гарій ЄГІАЗАРОВ розповів про основні його моменти та про тих виконавиць, на чию допомогу він розраховує.

– У Южному дівчата переважно займалися фізичною підготовкою та працювали з м’ячами, - повідав Гарій Шамоєвич. - А ось тепер у Запоріжжі, де ми тренуємося з 25 липня, проходить вже повноцінна різнопланова робота. Зараз у моєму розпорядженні знаходяться наступні гравці: 

зв’язуючі: Олександра ПЕРЕТЯТЬКО, Дар’я ВЕЛИКОКОНЬ та Алла ПОЛІТАНСЬКА; 

ліберо: Христина НЄМЦЕВА та Вікторія НІКОЛАЙЧУК; 

догравальниці та діагональні: Надія КОДОЛА, Анастасія КРАЙДУБА, Карина ДЕНИСОВА, Ганна СТЕПАНЮК і Богдана АНІСОВА; 

центральні блокуючі: Ірина ТРУШКІНА, Світлана ДОРСМАН, Юлія ГЕРАСИМОВА, Дар’я ДРОЗД і Діана КАРПЕЦЬ.

Також до кінця липня очікуємо на приїзд діагональної Олесі РИХЛЮК та ліберо Анастасії КАРАСЬОВОЇ.

Як ви розумієте, за відсутності Карасьової команді вимушено допомагає Ніколайчук з місцевої «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ». Запрошував я також догравальницю Олександру Биценко, котра відіграла за збірну у турнірі «Золотої Євроліги», але в неї стався рецидив старої травми, тож нині вона займається лікуванням. Натомість приїхала Богдана Анісова, котра минулий сезон провела в складі «Мінчанки», а наступний відіграє в «Уралочці». Чи спроможна вона забронювати за собою місце в збірній – відповідь на це питання мають дати п’ять контрольних матчів з національною командою Румунії, що відбудуться у Запоріжжі 6-10 серпня. Це буде перша серйозна практика у нашій підготовці до чемпіонату Європи. А другою має стати міжнародний турнір 16-18 серпня за участю збірних України, Білорусі та Естонії, яким, скоріш за все, компанію складе «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ». Саме там остаточно визначиться той склад, який захищатиме честь нашої країни на континентальній першості, де ми стартуємо 23 серпня у польському місті Лодзь.