У запорізькому Палаці спорту "Юність", у рамках підготовки до фінального раунду чемпіонату Європи, жіноча збірна України провела п’ять товариських матчів із національної командою Румунії.

Через певні проблеми зі здоров’ям, у них не змогли взяти участь ліберо Христина Нємцева та центральна блокуюча Дар’я Дрозд. Натомість інші дівчата награлися досхочу.
За словами головного тренера українських волейболісток Гарія Єгіазарова, ігри з румунками вийшли змістовними та корисними. Адже суперниці намагалися діяти швидко – саме так, як, безсумнівно, будуть грати опоненти нашої збірної у груповому раунді чемпіонату Європи. Що ж до результатів, то вони виявилися наступними…

За попередньою домовленістю, перші два матчі складалися з п’яти партій. У них Гарій Єгіазаров задіяв часту ротацію із солідною зміною тактичних малюнків, тож і картина гри на майданчику вийшла відповідною – 4:1 і 2:3. У третьому поєдинку, який складався із трьох партій, наставник «синьо-жовтих» дав перепочити кільком досвідченим виконавцям, і румунки знову перемогли – 2:1. Натомість у двох заключних протистояннях із п’яти партій Гарій Єгіазаров задіяв переважно більш досвідчених гравців, тож рахунок вийшов на їхню користь – 4:1 і 4:1. 

На черзі в українських волейболісток – участь у міжнародному турнірі "Кубок Незалежності", що відбудеться 16-18 серпня у тому ж запорізькому ПС "Юність". Там їхніми суперницями будуть спортсменки національних команд Білорусі та Естонії, а також місцевого клубу "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ".

Кубок Незалежності-2019
16 серпня, п’ятниця 
15:30 Україна-1 – Україна-2 (чоловіки)
18:00 Білорусь – Естонія (жінки)
20:30 Україна – "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" (жінки)

17 серпня, субота
15:30 Україна-2 – Білорусь (чоловіки) 
18:00 Білорусь – "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" (жінки)
20:30 Україна – Естонія (жінки)

18 серпня, неділя
15:30 Україна-1 – Білорусь (чоловіки)
18:00 Україна – Білорусь (жінки)
20:30 Естонія – "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" (жінки)

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ

Саме за підсумками цих змагань Гарій Єгіазаров має остаточно визначитися з тим складом, що захищатиме честь нашої країни на континентальній першості, яка стартує вже 23 серпня. Зараз у Запоріжжі тренуться такі волейболістки:

Склад жіночої збірної України:

Зв’язуючі: Олександра ПЕРЕТЯТЬКО, Дар’я ВЕЛИКОКОНЬ, Алла ПОЛІТАНСЬКА; 

Ліберо: Христина НЄМЦЕВА, Вікторія НІКОЛАЙЧУК. Анастасія КАРАСЬОВА.; 

Догравальниці: Надія КОДОЛА, Карина ДЕНИСОВА, Ганна СТЕПАНЮК, Богдана АНІСОВА;

Діагональні: Анастасія КРАЙДУБА, Олеся РИХЛЮК;

Центральні блокуючі: Ірина ТРУШКІНА, Світлана ДОРСМАН, Юлія ГЕРАСИМОВА, Дар’я ДРОЗД, Діана КАРПЕЦЬ.

Нагадаємо, що жіноча збірна України потрапила до групи В, де її суперниками стали – Польща, Італія, Бельгія, Португалія та Словенія. Матчі групи В відбудуться у Польщі в місті Лодзь.