Волейболісти збірної Польщі в Парижі в матчі за бронзові медалі чемпіонату Європи з рахунком 3:0 перемогли Францію.

Майже протягом усієї першої партії господарі майданчика лідирували, проте численні помилки діагонального Стефана Буайє допомогли полякам зрівняти рахунок (19:19), а в кінцівці Міхал Кубяк і Вільфредо Леон точними атаками принесли своїй команді перемогу – 26:24.

У другому сеті Буайє зіграв ще гірше, реалізувавши лише 2 з 11 атак. У кінцівці він вдарив в аут і потрапив під одиночний блок Кубяка, який набрав 8 очок за партію. Гра французів трималася на Ервіні Нгапеті, але його зусиль було недостатньо.

Тільки після 0:2 головний тренер французів Лоран Тіллі замінив Буайє на Жана Патрі, який підсилив гру команди в атаці. Але і поляки додали в нападі. За рахунок хорошого прийому Фабіан Джізга багато задіяв перший темп, плюс розігрався Леон, який забив 8 з 12 м'ячів. Ейс Мачея Музая приніс полякам бронзові медалі.

poland

Найрезультативнішими гравцями матчу стали догравальники Леон і Нгапет, які набрали по 18 очок. Леон реалізував 17 з 30 атак (57%) і зробив 1 блок. Нгапет забив в атаці 16 з 27 м'ячів (59%) і зробив 2 ейси. Також француз показав 70% позитивного прийому при 37 подачах. Варто зазначити, що через травму участь в матчі не взяв догравальник французів Жульєн Лінель.

Поляків не було на п'єдесталі Євро з 2011 року, коли вони стали бронзовими призерами. У плей-офф нинішнього турніру збірна Польщі перемогла Іспанію (3:0) і Німеччину (3:0), а в півфіналі програла Словенії (1:3).

Франція – чемпіон Європи-2015. Два роки тому французи в першому раунді плей-офф сенсаційно програли Чехії. Зараз команда Лорана Тіллі вибила з плей-офф Фінляндію (3:0) та Італію (3:0), але поступилася в півфіналі Сербії (2:3).

Чемпіонат Європи. Матч за 3-е місце

Франція – Польща

0:3 (24:26, 22:25, 21:25)

poland
poland
фото: cev.eu