Генеральний секретар Федерації волейболу України Катерина Біляченко прокоментувала ситуацію з недопуском збірної України U-20 на чемпіонат Європи.

"Дуже шкода коли заручниками цієї пандемії стають молоді гравці, котрі витрачали титанічні зусилля на підготовку, щоб поїхати на цей фінал ЧЄ та захищати Прапор нашої Країни! Нереально паршиво усвідомлювати, що ти безсилий в цій ситуації, коли використані всі можливі і неможливі ресурси, як би не хотілось, всеодно вище голови не стрибнути і встановлені протоколи тої країни не обійти. На цьому нічого не закінчується, попереду у Вас ще будуть чемпіонати Європи, та нові перемоги. Ви і так найкращі, незважаючи ні на що! Все що нас не вбиває – робить сильнішими!", – пише на своїй сторінці у фейсбук генеральний секретар ГО ФВУ.

Нагадаємо, що у суботу, 26 вересня, в чеських містах Брно і Куржим стартує фінальна частина чемпіонату Європи з волейболу серед молодіжних команд віком до 20 років. Збірна України під керівництвом Володимира Романцова і Анатолія Янущика мала зіграти у другій групі проти команд Німеччини, Росії, Білорусі, Нідерландів і Туреччини.

Але напередодні на офіційному сайті Європейської конфедерації волейболу з’явилася інформація, що збірні Туреччини та України не допущені до змагань через наявність позитивних тестів на коронавірус.

Михайло МЕЛЬНИК: "Наша команда змушена покинути територію Чехії"

Роз'яснення Федерації волейболу України щодо ситуації з недопуском збірної України U-20 на чемпіонат Європи