Європейська конфедерація волейболу повідомила про збільшення призового фонду Євро-2021 до рекордної позначки в 1 млн євро.

Раніше призовий фонд кожного турніру становив 750 тисяч євро.

Тепер переможці чемпіонату Європи-2021 поїдуть додому з чеком на 500 тисяч євро, срібні призери отримають по 250 тисяч, а бронзові призери і команди, що зайняли четверті місця, зароблять 150 і 100 тисяч євро відповідно.

Жіночий чемпіонат Європи пройде з 18 серпня по 4 вересня в Белграді (Сербія), Пловдиві (Болгарія), Задарі (Хорватія) і Клуж-Напока (Румунія).

Чоловічий турнір відбудеться з 1 по 19 вересня в польських містах Краків, Гданськ і Катовіце, чеській Остраві, фінському Тампере і естонському Талліні.

Чинні чемпіони Європи серед чоловічих та жіночих команд – збірні Сербії.

Нагадаємо, що на ЧЄ-2019 чоловіча збірна України дійшла до 1\4 фіналу, де поступилася майбутнім чемпіонам – збірній Сербії з рахунком 2:3. Завдяки цьому результату в 2021 році підопічні Угіса Крастіньша зіграють одразу у фінальній частині континентальної першості. Хто стане суперником нашої команди та де саме зіграють українські волейболісти, стане відомо після завершення всіх кваліфікаційних матчів турніру.

А жіноча збірна України, у якої нещодавно з'явився новий головний тренер, з 7 по 9 травня у Португалії зіграє у відбірковому турнірі, переможці якого отримають квиток на Євро-2021.