У вівторок 4 травня юнацька збірна України з волейболу вікової категорії до 17 років (тренери Володимир Романцов і Петро Бойко) вирушить до Сербії, де виступатиме у відбірковому турнірі до чемпіонату Європи.

Фінальний етап юнацького Євро-2021 з волейболу вікової категорії U-17 повинен відбутися в Албанії в липні. Готуючись до кваліфікаційного раунду, наша збірна провела декілька етапів навчально-тренувальних зборів. Заключний етап підготовки відбувся в Білорусі та Харкові. Головний тренер Володимир Іванович Романцов розповів про остаточний склад команди, який буде боротися за путівку на ЧЄ-2021.

– Наприкінці квітня нам вдалося з'їздити на три дня до Мінська, де ми провели три контрольні матчі з однолітками зі збірної Білорусі. Нагадаю, що на турнірі Східно-Європейської волейбольної асоціації (EEVZA) в Грузії у березні нинішнього року ми поступилися їм з рахунком 3:1. Тепер же в перших двох зустрічах ми перемогли суперників 3:1 і 4:0 (по домовленістю ці матчі складалися з чотирьох партій), а на наступний день вже перед від'їздом програли в п'яти сетах. Ігри були дуже корисними, адже ми дали можливість побільше пограти всім хлопцям, яких брали із собою. А по поверненню в Україну ще встигли зіграти з бронзовими призерами першої ліги юнацькою командою харківського «Локомотива» на її майданчику. Саме на підставі цих матчів ми визначилися з остаточною заявкою на відбірковий турнір в Сербії.

– На перший збір ви викликали 20 гравців, а в заявці лише 12. Складно було робити вибір?

– Звичайно, такий вибір завжди робити непросто. Вже у Білорусь ми не взяли Гліба Мацухова, Максима Свиридова, Євгена Вакуленка та Михайла Саідова. А після контрольного поєдинку в Харкові, довелося ще подякувати за спільну роботу Ярославу Єрмолову, Андрію Челеняку, Віталію Кравченку та Ігорю Щавинському В підсумку остаточний наш склад вийшов таким:

Зв’язуючі: Артем Зелінський (Дніпро, ДВУФК), Денис Дехтяр (ДЮСШ Нова Каховка, Херсонська область);

Центральні блокуючі: Едуард Штерік, Ілля Деренько (обидва - Київ, КСЛІ), Всеволод Хороленко (ДЮСШ, Херсонська область), Микола Куц (Харків, ХПКСП);

Догравальники: Євген Бойко, Дмитро Щербинський (обидва - ДЮСШ Нова Каховка, Херсонська область), Ярослав Горобець (Дніпро, ДВУФК);

Діагональні: Микита Шаповалов (Харків, ХПКСП), Мирослав Ткачук (ДЮСШ, Полтавська обл.);

Ліберо: Микола Джуль (ДЮСШ, Херсонська область).

– Наскільки нам стало відомо, у вашій групі залишилося лише три команди. Вірно?

– Так, все вірно. Збірна Німеччини відмовилася від участі в турнірі. Тому спочатку 7 травня ми зіграємо із Фінляндією, а 8 травня з господарями турніру сербами. Завдання залишається таким, як і було: виграти обидва матчі і посісти перше місце, оскільки тільки переможець групи виходить до фінального етапу.

ukraine team u-17
team ukraine u-17
Фото: http://bvf.by