Наставник жіночої збірної України поділився враженнями від матчу проти Португалії. Нагадаємо, що українки перемогли з рахунком 3:1.

– Поєдинок вийшов дуже нервовим. Утім, якщо говорити про психологію боротьби, то я дуже задоволений своїми волейболістками, які в кількох моментах серйозно поступалися, однак знаходили в собі сили, що називається, повертатися у гру. А ось щодо якості їхніх дій, то вони однозначно бажають кращого. Та все ж головне – ми перемогли. І те, що наша команда вибиралася у складних ситуаціях, свідчить про її високий потенціал.

…У грі з португальськими спортсменками наші помилки, переважним чином, були простими. У підстраховках, доводках, атаках… Якщо ми легкий м’яч елементарно перекидаємо через сітку, замість потужної контратаки, і потім програємо очко, то подібні моменти солідно б’ють по наших гравцях психологічно. Від таких помилок, безумовно, необхідно якомога швидше «очиститися».

…По гарячих слідах мені важко дати однозначні відповіді – чого нам сьогодні бракували і що нас, зрештою, врятувало. Потрібно зробити детальний аналіз.

…На мій погляд, переломний момент в усьому поєдинку стався у третій партії. У ній ми постійно знаходилися в ролі наздоганяючих і, можна сказати, певним чином нам пощастило, що в кінцівці шальки терезів схилися на бік української збірної. Ну, а в четвертій, також напрочуд нервовій, дуже продуктивним виявився мій тайм-аут за рахунку 7:12. Вдало увійшла у гру Катерина Дудник, вчасно додали Карина Денисова та Юлія Герасимова…

…Перед початком матчу ми передбачували, що у ньому можуть бути для нас складні моменти. Тож головне – не падати духом, вірити у власні сили та одне в одного. І мені дуже приємно було бачити, як дівчата постійно підбадьорювали одна іншу та до останнього лишалися Командою. Це й стало одним із найважливіших чинників нашого успіху…