Капітан жіночої збірної України з волейболу Надія Кодола поділилася своїми очікуваннями від чемпіонату Європи.

– Поділіться своїми очікування від майбутнього Євро? Наскільки цей турнір буде для вас особливим?

– Хочеться продемонструвати свою найкращу гру та вийти з групи. Для мене всі матчі за збірну особливі. Звісно, чемпіонат Європи це дуже важливий та відповідальний турнір, тому прагнемо проявити всі свої найкращі якості.

– Які завдання ставите перед собою напередодні змагань?

– Наше головне завдання – вийти з групи. Прагнемо виконати всі настанови тренера. Важливо втілити у життя напрацювання, яким приділяємо увагу на тренуваннях.

– Кого вважаєте своїми основними конкурентами у групі в боротьбі за плей-оф?

– Варто відзначити збірні Фінляндії, Румунії та Швеції. Вважаю, що легкої прогулянки не буде в жодному із матчів. Необхідно з максимальною концентрацією підходити до кожного суперника і демонструвати свою найкращу гру, щоб досягати результату.

– Як сприйняли повернення Олесі Рихлюк?

– Олеся – дуже сильний гравець і вона безумовно допоможе нашій збірній. Задоволені, що Рихлюк повернулася до збірної та братиме участь у чемпіонаті Європи.

– На чому зараз акцентуєте основну увагу у підготовці? Відчуваєте, що наша команда зробила крок уперед у плані зіграності, якщо порівнювати з минулими матчами?

– Приділяємо увагу командним взаємодіям. Вважаю, що у порівнянні з минулими іграми сталися відчутні зміни. Радує, що кожна волейболістка, яка знаходиться на майданчику докладає максимум зусиль і тим самим приносить користь команді.

– Погоджуєтеся з тим, що перший матч на Євро стане одним із найважливіших, з огляду на психологічний стан команди?

– На мою думку, всі матчі є важливими. Після матчу з Нідерландами у нас буде ще чотири гри, у яких можемо використати свій шанс.