Волейболістка жіночої збірної України Юлія Бойко в інтерв’ю сайту Kamp-Sport поділилася враженнями від стартових матчів команди на чемпіонаті Європи, розкрила секрет успіху у протистоянні проти Швеції, а також наголосила на амбітних цілях збірної.

– Оцініть виступи збірної України у стартових матчах чемпіонату Європи? Чи вдалося поєднати якість гри та результат?

– У стартових двох матчах довелося грати з фаворитами групи. Можливо, це пішло нам на користь. На тлі цих суперників вдалося відчути одна одну, відчути зал. Багато чого не вдавалося, але основним завданням було знайти свою гру, стати одним цілим, щоб у наступних матчах грати більш якісно і досягати результату.

– За рахунок чого вдалося переграти Швецію, у якої раніше не могли виграти?

– Вважаю, що досягнули свого за рахунок командної гри. Грали за кожен м’яч, віддавалися на максимум своїх можливостей. Не виключалися з гри від початку і до кінця. Прагнули взяти реванш після двох поразок у відбірковому турнірі. Думаю, що у цьому протистоянні змогли поставити масну переможну крапку.

– Особисто вам вдалося підійти до змагань у своїй оптимальній формі?

– Вся жіноча збірна України з волейболу підійшла до чемпіонату Європи в оптимальній формі. Ми готові боротися і виконувати завдання, які перед нами ставить тренерський штаб, а також досягати результати, якого чекає вся країна. У нашої збірної сильний склад, який готовий перемагати.

– Які завдання ставите перед собою на плей-офф? Наша збірна ще здатна додати?

– Прагнемо пройти якомога далі і зробимо для цього усе можливе. Наша збірна здатна продемонструвати свій рівень на фоні найкращих команд Європи.

– Які слова можете передати вболівальникам, які вдома пало підтримують збірну?

– Хочеться подякувати всім за підтримку та віру у нас. Разом ми сила! Дякую, що завжди з командою. Зробимо усе можливе, щоб подарувати вам позитивні емоції.

ukraine volleyball team
Фото: cev.eu