Чоловіча збірна України вдруге поспіль вийшла в плей-оф континентальної першості.

За день до завершення групового етапу, українці забезпечили собі третє місце у групі А. В ході турніру вони перемогли Грецію (3:2), Португалію (3:2) та Бельгію (3:1), а також програли Сербії (0:3).

Заключний матч проти поляків для нашої команди не має турнірного значення.

group a

У плей-оф виходять по чотири кращі команди з кожної групи. З групи А у наступний етап вже вийшли три збірні: Сербія, Польща та Україна. Доля останнього місця визначиться у матчі Португалія – Греція. Бельгія вже остаточно покинула турнір. Також під питанням ім’я лідера групи. Для виходу у плей-оф з першого місця групи, Польщі достатньо заробити у грі з Україною 1 пункт (тобто, програти 2:3).

ДАЛІ 1\8 ФІНАЛУ

За регламентом команди з групи А зустрінуться зі збірними групи С. В 1/8 фіналу утворять наступні пари: перше місце проти четвертого, друге – проти третього.

Збірна України вже точно стала третьою в своїй групі, а отже гратиме проти другої сходинки групи С. Остаточний суперник визначиться за результатами матчів середи.

Найімовірніше, суперником України стане Туреччина або Росія. Турки – переможці Золотої Євроліги-2021, саме їм українці програли у фіналі. Росіяни – срібні призери Олімпійських Ігор у Токіо-2020. Теоретично, Фінляндія теж може претендувати на 2 місце групи С.

Матч 1/8 фіналу Україна зіграє 11 вересня в польському місті Гданськ. Точний час стане відомий пізніше.