Волейболіст чоловічої збірної України Дмитро Терьоменко поділився враженнями від виступів команди на груповому турнірі чемпіонату Європи, а також наголосив на амбітних цілях команди.

– Наскільки задоволеними залишилися після групового турніру? Чи все із запланованого вдалося реалізувати?

– Вважаю, що третє місце у групі це досить хороший результат, тому ми задоволені виступом. На жаль, залишився неприємний осад після прикрої поразки від Сербії. Думаю, що у тій грі могли розраховувати на більше.

– Можна сказати, що наша збірна підійшла до турніру у своїй оптимальній формі?

– Дійсно, зараз перебуваємо у хорошому ігровому тонусі. Відчуваємо, що з кожною грою додаємо і це не може не радувати. У нас ще є ресурси для прогресу у грі. У функціональному плані почуваємося добре, а у технічному - додавали під час матчів з греками та сербами.

– Завдяки чому вдалося перевернути хід зустрічі з Бельгією? Характер та дисципліна на майданчику – основні сильні якості нинішньої збірної України?

– Характер – сильна сторона нашої збірної. Саме завдяки характеру вдалося досягнути результату у ключовому матчі проти Бельгії. З сильних сторін ще також відзначив би подачу.

– Як сприйняли новину про те, що гратимете в 1/8 проти збірної Росії? Це найгірший суперник, який тільки міг трапитися?

– Мета чоловічої збірної України з волейболу на чемпіонаті Європи – медалі. На цьому шляху потрібно обігрувати будь-якого суперника, не дивлячись на його статус.

– Які очікування від принципового протистояння з Росією? Відчуваєте, що спроможні дати бій іменитому супернику?

– Переконаний, що буде цікавий матч. Готові до цього протистояння. Налаштовуємося виключно на перемогу. У нас хороша збірна, яка може дати гідний бій будь-якому супернику. Віримо у власні сили, у перемогу над Росією.

– Наша збірна не є фаворитом протистояння. Можливо, це у психологічному плані піде нам на користь, будете почуватися більш розкуто?

– Вважаю, що нас недооцінюють і спробуємо це довести у суботу. Якщо зможемо зіграти у свій найкращий волейбол, то досягнемо результату.

– Що можете передати вболівальникам, які вдома підтримують збірну?

– Хочу подякувати вболівальникам, які нас підтримують. Ми граємо для вас. Ваша підтримка та віра надихає на нові перемоги. Разом до перемоги!