9 квітня відбувся третій матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2022 серед спортсменів до 20 років.

В останньому матчі українці перемогли іспанців з рахунком 3:1.

Цей поєдинок вже не мав турнірного значення для української команди, адже за день до завершення турніру вона втратила всі шанси на продовження боротьба за квиток на першість континенту.

Втім, програвши стартовий сет, підопічні Андрія Левченка продемонстрували чудову командну гру та запасали в свій актив другу партію. А далі почалася справжня чоловіча боротьба за кожен м’яч. Обидві команди бажали завершити турнір на мажорній ноті і вдалося це саме українцям. Неймовірна підтримка блакитно-жовтого сектору на Арені Торунь додали українським волейболістам енергії та сили витримати шалений тиск суперника та відсвяткувати таку потрібну та жадану перемогу – 25:18, 25:23 та 25:22.

Чемпіонат Європи-2022. Юнаки U-20. Кваліфікація. Раунд 2. Група В (Торунь, Польща)

9 квітня, субота

УКРАЇНА – Іспанія – 3:1 (17:25, 25:18, 25:23, 25:22)

Відео матчу

Статистика матчу

Найрезультативнішим гравцем у складі українського команди був діагональний Нікіта Золотухін. Нападник ВК "Дніпро-Прометей" набрав 17 очок, реалізувавши 46% атак. 15 балів на рахунку Назара Гетьмана.

statistick

Але, на превеликий жаль, українська збірна зазнала поразки в двох інших матчах та ще до завершення матчу Туреччина - Польща посіла останнє місце групи В.

Таким чином, Збірна України U20 припиняє боротьбу за право стати учасником чемпіонату Європи-2022.

Турнірне положення у групі B

turnirne pologenir