Сьогодні студентська чоловіча збірна України проведе у Тайбеї контрольний матч із командою Аргентини.

20 серпня поєдинком проти волейболістів Мексики розпочне свої виступи на Всесвітній Універсіаді в Тайбеї українська збірна. Її наставник Угіс Крастіньш поставився до змагань з максимальною відповідальністю і зібрав фактично всіх найсильніших виконавців, у тому числі й кількох гравців національної команди країни. Взагалі, про свої перші враження від перебування в Тайбеї, готовність його підопічних та завдання на турнір наставник розповів прес-службі ФВУ вже з місця проведення матчів…

- Ось щойно повернулися до селища спортсменів після тренування, - розповів Угіс КРАСТІНЬШ. - Добиралися із залу досить довго - майже годину. Втім, це єдиний негативний момент. А так умовами організації Універсіади ми задоволені. Долетіли нормально, всі технічні питання вирішили миттєво і незабаром оселилися. Гравці розмістилися у двох кімнатах по шість чоловік, проте це не проблема. Кімнати великі, комфортні, сантехнічне забезпечення теж на рівні. Тож настрій у всіх бойовий.

- Як саме готувалися до Універсіади?

- Провели двотижневі збори у Львові. Головним було зігратися у новому складі, налагодити тактику, підтягнути «фізику».

- До речі, щодо складу. Наскільки його можна назвати новим?

- Насправді, імена більшості виконавців добре відомі шанувальникам волейболу. Це Олег Плотницький, Євген Кисилюк, Владислав Богатирьов, Олег Шевченко, Максим Дрозд, Олександр Гладенко, Горден Брова, Владислав Діденко, Віктор Шаповал та Станіслав Невядомський. А ось Валерій Тодуа, який провів останній сезон у Чехії, і Дмитро Долгополов, котрий відіграв в Естонії - ніби й справді новачки. Втім, на майданчику, сподіваюся, всі вони будуть справжньою командою.

- До стартового матчу на Універсіаді ще є час. Як його проводитиме?

- У середу (тобто, сьогодні) проведено контрольний матч зі збірною Аргентини. Гадаю, це буде дуже корисна гра. І залишиться ще кілька тренувань для останніх коригувань після неї.

- Щось відомо про ваших суперників у групі?

- На жаль, майже нічого. Втім, це нормально, оскільки тут усі один про одного збиратимуть інформацію, як кажуть, на місці. Адже за два роки, що минули з проведення попередньої Універсіади, склади збірних суттєво змінилися. Тож і ми своїх суперників вивчатимемо вже під час змагань.

У цьому сенсі найскладнішим буде стартовий поєдинок проти Мексики 20 серпня. Наступного дня в матчі з Португалією буде вже легше - матимемо час подивитися її першу гру. 22 серпня зіграємо з Південною Кореєю, а 25-го – з Латвією.

- Які конкретні завдання ставите перед командою?

- Завдання в нас одне – перемога в кожному матчі!