У рамках підготовки до відповідальних змагань у Тайбеї українська збірна провела цікаві контрольні матчі з командами Аргентини та Бразилії.

Як відомо, завтра національна команда України стартує у турнірі Всесвітньої Універсіади поєдинком зі збірною Мексики. Наші волейболісти підходять до нього у чудовому психологічному стані, адже останні дні провели дуже корисно і за насиченою програмою. В тому числі й культурною…

– У середу ми провели контрольний матч зі збірною Аргентини, - розповів головний тренер «синьо-жовтих» Угіс КРАСТІНЬШ. – Грали протягом майже трьох годин, багато варіювали складами, випробували різноманітні тактики і комбінації. Тобто, вийшло таке собі практичне тренування, дуже корисне. Тож на загальний рахунок – 1:4 за партіями – ми навіть не звертаємо уваги. А сьогодні у подібному ключі провели спаринг зі збірною Бразилії. Хіба дещо ретельніше перевіряв у ділі гравців, яких вбачаю у стартовому складі. Ми перемогли – 3:0, але, знову ж таки підкреслюю, цей результат не має великого значення. Бразильці ж бо теж переслідували власні тактичні й технічні цілі, робили багато замін. У підсумку, можу сказати, обидва контрольних матчі принесли нам дуже багато користі. Вони допомогли хлопцям краще зігратися, що називається, відчути один одного у різних ситуаціях. Тому, переконаний, уже тут, у Тайбеї, наша збірна в своїй грі помітно додала.

Що ж до психологічного стану гравців, то він відмінний. Сприяє цьому і навколишня по-справжньому святкова атмосфера, і доброзичливість волонтерів, які по 4-5 осіб кидаються допомагати у вирішенні будь-якого питання. Ну й, звичайно, своєрідний місцевий колорит і знайомство з історичною культурою цього краю.