3 липня відбулася офіційна церемонія відкриття ХХХ Літньої Універсіади.

Українська делегація на Універсіаді в Неаполі нараховує 224 людини, з яких 162 спортсмени. В Італії вони боротимуться в 13 видах спорту: баскетбол, волейбол, художня гімнастика, спортивна гімнастика, дзюдо, легка атлетика, плавання, стрибки у воду, стрільба з лука, теніс, футбол, тхеквондо і фехтування.

Прапороносцем на церемонії відкриття стала українська волейболістка Діана Карпець, яка два роки тому на Універсіаді в Тайбеї стала бронзовою призеркою у складі жіночої волейбольної команди.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

30th World Summer Universiade #fisu #napoli2019 #ukraine #флагоносец🇺🇦 #italy

Допис, поширений Diana Karpets (@diana_karpets)

ukraine team

До речі, сьогодні, 5 липня українські команди проведуть свої перші матчі на Всесвітній Універсіада-2019. Чоловіча збірна зіграє проти Китайського Тайбею, а жіноча – проти Німеччини. На жаль, організатори турніру запланували трансляції матчів лише зі стадії 1\4 фіналу.

Церемонія відкриття відбулася на стадіоні "Сан-Паоло" та розпочалася з появи офіційного талісмана – міфічної сирени Партенопи, яка, спустившись з неба, поплила в море. Стадіон з одного боку виглядав як блискучий поплавок, а з іншого відтворював точну копію гори Везувій. Вогонь Ігор, імітуючи удар ногою по м’ячу, запалив нападник "Наполі" Лоренцо Інсіньє.


napoli2019
фото: sportmon.org та universiade2019napoli.it