Кубинський блокуючий Робертланді Сімон став новачком італійського клубу "Лубе Чівітанова".

Як повідомляє офіційна сторінка "Чівітанови" у соцмережі фейсбук – A dream come true! Дійсно, це один з найсенсаційніших трансферів цього міжсезоння.

У 31-річного гравця був діючий контракт з бразильським клубом "Крузейро" до травня 2019 року, однак Сімон вирішив його розірвати, самостійно виплативши штраф. За деякими даними, він становить 400 тис євро. Серед основних факторів переїзду до Італії Робертланді назвав майбутнє народження дочки - кубинець хоче, щоб вона отримала італійське громадянство.

Нагадаємо, що Симон виступав за "Крузейро" з 2016 року, а раніше грав за корейський "Ансан" (2014 року - 2016) і італійську "П’яченцу" (2012 - 2014 року). Він по два рази вигравав чемпіонати Кореї і Бразилії, а також став переможцем клубного чемпіонату світу (2016). Він найцінніший гравець корейської ліги (2016) і кращий блокуючий клубного чемпіонату світу (2017). До від'їзду до Європи Симон був капітаном збірної Куби, з якою завоював "срібло" чемпіонату світу-2010.

Раніше новачками "Лубе" стали бразильський зв’язуючий Бруно Резенде і кубинський догравальника Йоанді Леал. Залишилися в команді гравці збірної Італії Османі Хуанторена і Енріко Честер, а також болгарський діагональний Цветан Соколов. Очікується, що через травму Соколова Симон може почати сезон на позиції діагонального.

У минулому сезоні "Чівітанова" програла п'ять фіналів - в чемпіонаті, Кубку і Суперкубку Італії, а також на клубному чемпіонаті світу і в Лізі чемпіонів.

Немає сумніву, що Серію А1 віднині можна вважати найсильнішим чемпіонатом у світі, а сезон 2018\19 буде дуже спекотним!

robertlandy simon