Новим наставником італійського клубу "Лубе Чивітанова" стане Фердінандо де Джорджі.

Нагадаємо, що днями Джампаоло Медеї повідомив про свою відставку.

Як повідомляють італійські ЗМІ, наразі 57-річний фахівець розриває контракт з польським клубом "Ястшембскі", який очолив у січні нинішнього року. За його керівництва команда посіла 5-е місце в минулому чемпіонаті Польщі, а зараз йде на 4-му місці в турнірній таблиці Плюс Ліги, вигравши 7 з 10 матчів.

Де Джорджі вже очолював "Чивітанову" протягом п'яти сезонів (2005 - 2010), вигравши з командою чемпіонат Італії-2006 і Кубок ЄКВ-2006. Також він двічі приводив польську "Заксу" до перемоги в чемпіонатах Польщі.

За свою тренерську кар’єру Де Джоржі також очолював італійські клуби "Кунео", "Перуджа", "Сан-Джустино" і "Вібо Валентія", а також російський "Факел" (2012–2014).

fernando de giorgi
Фото d-pt.ppstatic.pl

Нагадаємо, що в числі наступників Джампаоло Медеї значились Стефан Антіга ("Oніко Варшава"), Ренан Даль Зотто (чоловіча збірна Бразилії), колишній тренер збірної Італії Мауро Берруто, Слободан Ковач (Бєлогор'є, Росія) і Радостін Стойчев, який завершив свою роботу в якості спортивного директора польського "Щецина".

Болгарський фахівець був фаворитом в цій гонці, але керівництво "Лубе" вирішило, що кандидатура Стойчева може виявитися занадто ризикованим варіантом через можливий конфлікт між ним і спортивним директором Джузеппе Корміо, а також можливих розбіжностей між Стойчевим і командою, як це було в "Модені" в минулому сезоні, в якій, до речі, виступав Бруно Резенде, нині зв’язуючий "Чивітанова".