Іранський діагональний "Чивітанови" Амір Гафур не гратиме в найближчі місяці через проблеми зі спиною.

Лікарі діагностували у гравця істмічний спонділолистез (незрощення дуги хребця L5), викликаний великими фізичними навантаженнями. У зв'язку з цим протягом найближчих шести – восьми тижнів гравець повинен буде знаходитися в стані спокою, після чого будуть проведені подальші перевірки для оцінки ситуації. Гафур буде відпочивати в Ірані, а через два місяці повернеться в Чивітанову, щоб почати період відновлення, повідомляє La Gazzetta dello Sport.

Гафур приєднався до "Чивітанови" в середині жовтня після участі в Кубку світу в складі збірної Ірану. Там він пропустив ряд матчів через болі в спині, але зумів відновитися до початку клубного сезону. Однак 27 листопада в матчі проти "Монци" стався рецидив травми. Через це іранець майже повністю пропустив переможний для "Чивітанови" клубний чемпіонат світу.

"Чивітанова" лідирує в чемпіонаті Італії, вигравши всі 11 матчів. Гафур набрав 108 очок в 10 зустрічах. Він другий бомбардир команди після Йоандрі Леала (163).

Після травми Гафура основним діагональний "Чивітанови" став люксембуржец польського походження Каміл Рихлицький. Він повністю відіграв клубний чемпіонат світу і останні матчі команди в чемпіонаті Італії і Лізі чемпіонів.

У числі можливих кандидатів на заміну Гафура згадується канадець Шерон Вернон-Еванс, який зараз виступає за "Равенну".

amir ghafour
Амір Гафур \ facebook.com/LUBEVOLLEY