Італійська "Чивітанова" відправила у відставку 59-річного головного тренера Фердінандо Де Джорджі і його асистента Ніколу Джоліто.

Приводом для цього стала поразка команди в першому чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів від польської "Закси" (1:3). Восени "Чивітанова" поступилася в матчі за Суперкубок Італії "Перуджі" (2:3), а 31 січня обіграла цього ж суперника у фіналі Кубка Італії (3:1). Регулярний чемпіонат Італії команда завершила на другому місці.

"Краще прийняти рішення відразу, щоб в кінці сезону не шкодувати про те, що ти все передбачав. Мені потрібен такий же шок, який спрацював, коли я змінив попереднього тренера на Де Джорджі, – заявив власник "Чивітанови" Фабіо Джуліанеллі. – У Де Джорджі закінчувався контракт в червні. Крім того, трансферні чутки сильно вплинули на роздягальню. Ми побачили розрив між тренером і командою, який не можна було виправити. Команді не вистачає сили і впевненості, її потрібно струсити. Я переконаний, що "Чивітанова" – найсильніша команда в світі, яка не повинна програвати "Заксі". Матч-відповідь буде для команди найважливішим за останні роки".

Де Джорджі в грудні 2018 року змінив на посту головного тренера "Чивітанова" Джанпаоло Медеї. З Де Джорджі команда виграла чемпіонат Італії-2019, Лігу чемпіонів-2019, два Кубка Італії (2020 року, 2021) і клубний чемпіонат світу-2019.

Уже відомо, що наступником Де Джорджі став 48-річний головний тренер збірної Італії Джанлоренцо Бленджіні, який повинен був очолити "Чивітанову" в міжсезоння.

Матч-відповідь між "Заксою" і "Чивітановою" відбудеться в Польщі 3 березня. Італійському клубу потрібно перемагати 3:0 або 3:1, щоб перевести протистояння в "золотий сет". Переможець цієї пари в півфіналі зіграє з найсильнішим у парі "Зеніт-Казань" – "Скра". У першому матчі казанська команда виграла в гостях з рахунком 3:1.

blengini
chivitanova
Фото: facebook.com/LUBEVOLLEY/