Волейболісти "Чивітанови" з рахунком 3:1 обіграли на своєму майданчику "Перуджу" і завершили фінальну серію (3-1).

Найрезультативнішим гравцем матчу став догравальник "Чивітанови" Османі Хуанторена, який набрав 19 очок. Волейболіст був визнаний найціннішим гравцем фіналу (MVP).

У складі "Перуджі" яскравий матч в атаці провів сербський діагональний Олександар Атанасьевіч, який забив 16 з 24 м'ячів (67%) і не програв жодного м'яча в атаці. До речі, для серба цей матч став останнім у складі італійської команди. Капітан залишає "Перуджу".

Український догравальник Олег Плотницький набрав 10 очок, реалізувавши 48% атак (10 з 21).

oleg plotnitskiy

"Чивітанова" зберегла чемпіонський титул, здобутий в 2019 році. У минулому сезоні чемпіонат Італії не був завершений через коронавірус. У цьому сезоні "Чивітанова" закінчила регулярний чемпіонат на другому місці після "Перуджі", а в перших раундах плей-офф пройшла "Модену" (2-0) і "Трентіно" (3-1).

Нинішній фінал став для суперників вже третім в національних турнірах. Суперкубок Італії виграла "Перуджа", а Кубок Італії – "Чивітанова".

Нагадаємо, що після першого матчу фінальної серії чемпіонату Італії "Перуджа" відправила у відставку головного тренера Вітала Хейнена. У матчах, що залишилися командою керував Карміне Фонтана. "Чивітанова" стала чемпіоном під керівництвом Джанлоренцо Бленджіні, який в наприкінці лютого замінив Фердінандо де Джорджі після поразки команди в чвертьфіналі Ліги чемпіонів.

Чемпіонат Італії. Фінал

Чивитанова – Перуджа – 3:1 (25:20, 25:22, 21:25, 25:21)

Рахунок в серії: 3-1 (3:1, 2:3, 3:0, 3:1)

chivitanova
Chivitanova
Фото: legavolley.it та sirsafetyperugia.it