59-річний тренер Анджело Лоренцетті очолив італійську “Перуджу”.

Минулого сезону фахівець привів до перемоги у чемпіонаті Італії “Трентіно”. У фіналі “Трентіно” у п’ятиматчевій серії здолалав “Чивітанову”. Лорпенцетті очолював команду із 2016 року. При ньому вона здобула “золото” клубного чемпіонату світу-2018, Кубок ЄКВ-2019 та Суперкубок Італії-2021.

Також він приводив до чемпіонства “Модену” (2002, 2016) та “П'яченцу” (2009).

У “Перуджі” Лоренцетті став наступником Андреа Анастазі. Минулого сезону “Перуджа” виграла клубний чемпіонат світу, здобула Суперкубок Італії, але при цьому програла у півфіналах Ліги чемпіонів та Кубка Італії, а в чемпіонаті країни посіла лише 6-е місце, залишившись без участі у єврокубках.

Лоренцетті вже п'ятий головний тренер “Перуджі” за останні п'ять років. До нього були Лоренцо Бернарді, Вітал Хейнен, Нікола Грбіч та Анастазі.

“Зараз завдяки хлопцям із Тренто я останній тренер-переможець, але завтра, як і належить у спорті, ми все повернемось до рахунку 0:0 і почнемо заново. Клуби завжди надавали мені гарні, а іноді й чудові команди з добрими гравцями, а з ними легше працювати. Я вкладаю у них свою пристрасть, свій досвід. Бажання працювати і командні відносини неймовірно важливі, і я приділю велику увагу цьому аспекту, – сказав Лоренцетті. – Сильна не та команда, яка ніколи не потрапляє в кризу, а та, яка виходить з неї якнайшвидше завдяки згуртованості та працьовитості”.