У чоловічій Лізі націй стали відомі три півфіналісти.

Ними стали команди Росії, США і Польщі. Чинні переможці турніру росіяни стартували в "Фіналі шести" з перемоги над французами (3:0).

Найрезультативнішим гравцем зустрічі став Жан Патрі, який набрав 13 очок. У збірної Росії 11 очок на рахунку Ільяса Куркаева, який реалізував 4 з 7 атак і зробив 7 блоків.

Ліга націй-2019. Чоловіки. Фінал шести
12 липня, п'ятниця
Росія - Франція
3:0 (25:16, 25:23, 25:17)

"Справа в досвіді. Досвід – знак розвитку. Так, ми страшенно засмучені, коли думаємо про наші результатах. Нам потрібно було більше часу на відновлення після відбіркових матчів в Бразилії. У нас не так багато гравців. Нам потрібно працювати краще. Нам потрібно бути готовими битися за кожен м'яч. Нам потрібно бути дуже сильними психологічно. Сьогодні це було занадто складно для нас", - наводить слова головного тренера збірної Франції Лоран Тіллі офіційний сайт Міжнародної федерації волейболу.

laurent tillie
Головний тренер збірної Франції Лоран Тіллі \ фото: volleyball.world

"Вони знищили нас. Більше нічого сказати. Ми погано грали, не показали свій волейбол, навіть з урахуванням відсутності багатьох важливих для команди гравців. Тепер повернемося до Франції і будемо ретельно працювати, щоб бути готовими до олімпійської кваліфікації", - сказав після матчу капітан французів Бенджамін Тоньютті.

"Зараз ми зосереджені на наступному матчі. З кожною зустріччю нам потрібно грати краще. Нам потрібно додати в усіх компонентах і грати краще", - цитує зв’язуючого збірної Росії Ігоря Кобзаря офіційний сайт Міжнародної федерації волейболу.

ihor kobzar and benjamine tonutti
Зв'язуючі Ігор Кобзар та Бенджамін Тоньютті \ фото: volleyball.world

Перемога над Францією достроково вивела команду Туомаса Саммелвуо в півфінал турніру, враховуючи що напередодні французи поступилися США (1:3). 13 липня о 04:00 Росія і США визначать переможця групи А.

В іншій групі перше місце гарантувала собі Польща, друге місце оскаржать Бразилія та Іран, так як і перші, і другі поступилися чинним чемпіонам світу - збірної Польщі.

Найрезультативнішим гравцем матчу Іран - Польща став догравальник поляків Бартош Беднож, який набрав 24 очки. У складі іранців 22 очками відзначився діагональний Амір Гафур.

Ліга націй-2019. Чоловіки. Фінал шести
12 липня, п'ятниця
Іран - Польща
1:3 (25:21, 18:25, 20:25, 22:25)

Збірна Польщі вийшла в півфінал з першого місця в групі B. Суперником поляків в півфіналі стане той, хто програє в протистоянні США – Росія. Переможець матчу Бразилія – ​​Іран в півфіналі зустрінеться з командою, що стане першою в групі A.

poland
Збірна Польщі \ фото: volleyball.world