Збірна Росії в Чикаго у фіналі Ліги націй з рахунком 3:1 обіграла команду США.

Найрезультативнішим гравцем зустрічі став американський догравальник Тейлор Сандер, який набрав 20 очок. У складі російської команди 17 очок у нападника Дмитра Волкова.

Нагадаємо, що в минулому році у вирішальному матчі Ліги Націй Росія обіграла Францію (3:0).

Ліга націй. Фінал
Росія - США - 3:1 (25:23, 20:25, 25:21, 25:20)

Росія: Волков (17), Яковлєв (12), Полєтаєв (11), Клюка (14), Куркаєв (9), Кобзар-К (1) - старт; Голубєв (ліберо), Ковальов (1), Воронков (1).
США: Андерсон (19), Сандер (20), Сміт (5), Крістенсон-К (2), Холт (8), Расселл (1) - старт; Шоджі (ліберо), Муагутутіа (6), Маа (0), Джендрік (2), Патч (1).
Очки - 95:89, подача - 7: 6, атака - 49:51, блок - 10: 7, помилки - 25:29.

russia
Збірна Росії \ фото: volleyball.world

Головний тренер збірної Росії Туомас Саммелвуо поділився враженнями від перемоги у фіналі Ліги націй.

"Нам вдавалося контролювати Метта Андерсона – ключового гравця збірної США. Також ми впоралися з Тейлором Сандером. Різницю робив наш блок. До того ж у суперників розвалився прийом. Ми були терплячі, бо знали, що США – відмінна команда. Ми хотіли зіграти затяжний матч, тому що американці до цього зіграли п'ять партій з Бразилією. Розраховували, що їх подачі і передачі не будуть такими ефективними. Ми почали гру з помилками діагонального, але він забив найважливіші м'ячі, коли ми дійсно цього потребували. Це була командна робота – вірити і довіряти один одному. Ми грали як команда. Думаю, ми не очікували виграти турнір, коли його починали. Були зосереджені лише на тому, щоб ставати краще з кожним днем. Ліга націй – дуже важкий турнір, особливо в цьому році з подорожами по всьому світу. У нас було не так багато тренувань. Я бачу, що ці хлопці насолоджуються тим, що грають разом. Вони здорово спілкуються і за межами майданчика. У нас відмінна група гравців, вони прекрасні люди. Я радий, що у нас з'явилися нові гравці на такому рівні. Вони вперше зіграли настільки важливу роль. Це здорово", – цитує Саммелвуо офіційний сайт турніру.

tuomas sammelvuo
Туомас Саммелвуо \ фото: volleyball.world

Головний тренер збірної США Джон Спіроу і зв’язуючий команди Міка Кристенсон прокоментували поразку в фіналі Ліги Націй-2019.

"Чорт, нас щойно що обіграла команда, яка була трохи краще нас. Думаю, у нас були шанси в першому сеті. У нашої гри були припливи і відливи, моментами ми були краще, але суперник здорово подавав. Ми ж не подавали добре, як слід було, тому у нас було мало можливостей для набору очок", – передає слова Джона Спіроу офіційний сайт турніру.

"Думаю, суперник по ходу матчу збільшив тиск на подачі. Ми цього зробити не змогли. Ми віддали всі сили на майданчику. Я пишаюся тим, як ми боролися. Ми багато чому навчилися в цьому турнірі. Особливо багато ми дізналися про можливості гравців, які виходили з лави запасних", – сказав Міка Кристенсон.

mika christenson
Міка Крістенсон \ фото: volleyball.world

В матчі за бронзові медалі Ліги націй волейболісти збірної Польщі обіграли Бразилію (3:0).

Ліга націй. Матч за 3-е місце
Польща - Бразилія - ​​3:0 (25:17, 25:23, 25:21)
Беднож (21), Качмарек (11), Клос (10) - Алан (8), Леал (7), Дуглас (6)

poland
Збірна Польщі \ фото: volleyball.world

Відзначимо, що команда провела гру без головного тренера Витала Хейнена. Після поразки від Росії в півфіналі турніру (1:3) Хейнен вирушив до Польщі, щоб приєднатися до тієї частини команди, яка працює на тренувальній базі в Закопане, готуючись до відбіркового турніру на Олімпіади-2020.

За традицією, організатори визначили кращих гравців "Фіналу шести! Ліги націй. MVP (найцінніший гравець) турніру став нападник збірної США Метт Андерсон.

Символічна збірна "Фіналу шести" Ліги націй-2019:

MVP: Метт Андерсон (США);

Пасуючий: Міка Крістенсон (США);

Діагональний: Метт Андерсон (США);

Догравальники: Бартош Беднож (Польща), Дмитро Волков (Росія), Єгор Клюка (Росія);

Блокуючі: Максвелл Холт (США), Іван Яковлєв (Росія);

Ліберо: Ерік Шоджі (США).

dream team
Кращі гравці Ліги Націй-2019\ фото: volleyball.world