Міжнародна федерація волейболу (ФІВБ) розглядає різні варіанти проведення Ліги націй.

Комерційний турнір у жінок повинен був стартувати 19 травня, у чоловіків – 22 травня. Однак через пандемію коронавіруса Ліга націй перенесена на невизначений термін. З огляду на перенесення Олімпійських ігор в Токіо на 2021-й рік і відсутність в цьому році інших волейбольних турнірів, ФІВБ орієнтовно в вересні хоче провести Лігу націй, щоб виконати зобов'язання перед спонсорами. При цьому немає жодних шансів, що в епоху пандемії турнір пройде в колишньому форматі, коли команди півтора місяці літали з одного континенту на інший. Тому ФІВБ розглядає альтернативні варіанти.

"Один з них – зіграти весь турнір в одній країні за три тижні. Якщо цей варіант переможе, Польща буде дуже зацікавлена в ролі господаря, навіть якщо матчі будуть проходити без глядачів, – сказав в інтерв'ю Sportowe Fakty віце-президент федерації волейболу Польщі Ришард Чарнецький. – Це менш ймовірний варіант, але він все ще на столі".

Ryszard Czarnecki
Віце-президент федерації волейболу Польщі Ришард Чарнецький \ фото: WP SportoweFakty, Tomasz Kudala

Другий варіант – поділ Ліги націй на кілька турнірів, в яких братимуть участь тільки команди з одного континенту.

"Це значно обмежить кількість поїздок і відстані, які долатимуть збірні. Це було б найбільш задовільним для спонсорів і засобів масової інформації", – вважає Чарнецький.

При цьому не уточнюється, чи буде при такому форматі визначено переможця турніру чи в Лізі націй-2020 будуть тільки континентальні чемпіони. Ймовірно, ФІВБ прийме рішення про терміни і формат турніру в травні.