Міжнародна федерація волейболу (ФІВБ) повідомила про рішення провести Лігу націй в "пузирі".

"Концепція "бабла" (bubble - пузир \ міхур) захистить здоров'я всіх учасників. Розміщення 16-ти команд в одній країні в безпечному середовищі з частим тестуванням на COVID-19 значно знизить ризик передачі вірусу. Матчі у форматі кругової системи і "Фінал шести" будуть проводитися в одному місці зі збереженням вихідного формату Ліги націй", – йдеться в повідомленні FIVB.

Нагадаємо, що раніше учасники Ліги націй проводили по п'ять ігрових уїк-ендів з трьома матчами, постійно пересуваючись між континентами. За підсумками 15 матчів п'ять кращих збірних і господар "Фіналу шести" продовжували боротьбу за медалі.

Раніше головний комерційний турнір збірних називався Світовою лігою. Росія – переможець перших двох розіграшів Ліги націй. У 2020 році Ліга націй була скасована через пандемію коронавіруса.

Концепція "бабла" вже схвалена радою Ліги націй під час нещодавньої відеоконференції. Тепер міжнародна федерація волейболу буде вести переговори із зацікавленими організаторами і планує оголосити країни-господарі чоловічої та жіночої Ліги націй в лютому 2021 року.