Міжнародна федерація волейболу (ФІВБ) повідомила, що розіграші чоловічої та жіночої Ліги націй в 2021 році пройдуть в італійському місті Ріміні.

У січні стало відомо, що задля безпеки спортсменів, обидва турніри пройдуть у форматі "бульбашок".

Нагадаємо, що раніше учасники Ліги націй проводили по п'ять ігрових уїк-ендів з трьома матчами, постійно пересуваючись між континентами.

У підсумку по 16 чоловічих і жіночих збірних зберуться в Італії. Команди змагатимуться за коловою системою. Потім по чотири кращі команди (а не шість як раніше) розіграють медалі в форматі 1–4, 2–3.

Жіночий турнір пройде з 25 травня по 25 червня, чоловічий – з 28 травня по 27 червня. Протягом 30 днів в "баблах" буде проведено по 124 матчі для команд кожної статі.

Як повідомляє FIVB, шість країн висловлювали зацікавленість у проведенні матчів Ліги націй і подавали заявки.

Після розгляду заявок та відкритих торгів турнір отримали Італія і медіа-компанія RCS Sports and Events з 30-річним досвідом проведення спортивних заходів світового рівня. Зокрема, велогонки Джиро д'Італія і марафонів в Мілані і Абу-Дабі.

ФІВБ повідомляє, що в "баблах" будуть реалізовані новітні заходи протидії COVID-19, щоб значно знизити ризик передачі вірусу. Зокрема, регулярне тестування гравців, суворі заходи по охороні здоров'я і гігієни, а також ряд протоколів зниження ризику.

vnl