Ліберо збірної Сербії Саня Джурджевич в одному з епізодів матчу Ліги націй з Таїландом (3:0) показала жест "вузькі очі", що призвело до невеликого скандалу.

Федерація волейболу Сербії вже принесла свої вибачення за недоречне жест 23-річної волейболістки.

sanja djaudjevich

"Це було недоречно? Так. Це був расистський жест? Так. Але ми стверджуємо, що не було жодного наміру або злого умислу. Молода волейболістка не вловила важливості цього жесту. Ми згодні з тим, що це неприпустимо. Але наші дівчата аж ніяк не расисти. Ми щиро приносимо вибачення всім постраждалим. Саня усвідомлює свою помилку і відразу ж вибачилася перед всією командою Таїланду. Вона тільки хотіла показати своїм товаришам по команді: "Давайте почнемо грати в захисті, як вони». Вона не мала на увазі ніякого неповаги", – йдеться в повідомленнях офіційного твіттера федерації волейболу Сербії.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Thailand Volleyball (@tha1landvolley)

Подібна ситуація сталася не вперше. В 2019 році дисциплінарна комісія міжнародної федерації волейболу (ФІВБ) дискваліфікувала головного тренера збірної Росії Серджіо Бузату за аналогічний жест після перемоги над Кореєю (3:2) і попадання на Олімпіаду в Токіо та трьох гравців збірної Аргентини – Факундо Конте, Федеріко Перейру і Пабло Крера за подібне "святкування" перемоги у Китаї.