Організація Volleyball World запустила кампанію Equal Jersey ("Рівні джерсі"), спрямовану на підтримку гендерної рівності в спорті.

Для проекту "Рівні джерсі" розроблений унікальний дизайн футболок, на які нанесені по два прізвища гравців, які ділять один ігровий номер. Крій футболок виконаний таким чином, щоб він підходив і чоловікам, і жінкам.

"Це показує, що все волейбольне співтовариство – гравці і вболівальники – кидають виклик гендерній нерівності", – йдеться в прес-релізі.

Першими послами Equal Jersey стали шість гравців. У американки Лорен Карліні і аргентинця Факундо Конте однакові майки під 7-м номером, у росіянки Наталії Гончарової та бразильця Уоллеса – під 8-м номером, у Еда Ердем (Туреччина) і Німіра Абдель-Азіза (Нідерланди) – під 14-м номером .

У разі якщо ці гравці вийдуть в фінали Ліги націй, то зіграють в цій спеціальній формі. Це точно будуть або Карліні, або Ердем – їх команди зустрінуться в півфіналі. Також 100% у фінал потрапить Уоллес, адже Бразилія є одноосібним лідером групового етапу турніру.

wallace and natalia goncharova
facundo konte
nimir abdel aziz vnl
Фото: en.volleyballworld.com