Міжнародна федерація волейболу оголосила про міста-господарі групового етапу чоловічого та жіночого розіграшів Ліги націй-2023.

Найпрестижніший комерційний турнір збірних пройде у тому ж форматі, що й минулого року – 16 команд проведуть по три ігрові тижні у різних локаціях. Загалом кожна збірна зіграє 12 матчів. Вісім найкращих збірних продовжать боротьбу за медалі у "Фіналі восьми".

Матчі групового етапу у чоловіків приймуть Оттава (Канада), Нагоя (Японія), Роттердам (Нідерланди), Орлеан (Франція), Анахайм (США) та Пасай (Філіппіни). Таким чином, по два етапи пройдуть у Північній Америці, Європі та Азії.

vnl men 2023

У жіночому турнірі відразу чотири етапи пройдуть в Азії – їх приймуть Нагоя (Японія), Гонконг (Китай), Сувон (Корея) та Бангкок (Таїланд). Також збірні приїдуть до столиць Туреччини (Анкара) та Бразилії (Бразилії).

women vnl 2023

"Фінал восьми" жіночої Ліги націй пройде 12–16 липня, а чоловічий – 19–23 липня.

2022 року у фіналі чоловічого турніру збірна Франції обіграла команду США (3:2). Найціннішим гравцем турніру був визнаний Ервін Нгапет. У дівчат Італія у вирішальному матчі з рахунком 3:0 обіграла Бразилію, а приз MVP здобула Паола Егону.

У новому сезоні у чоловічій Лізі націй дебютує Куба, яка замінила Австралію. У жіночому турнірі замість Бельгії зіграє Хорватія.