Сьогодні матчами в Анталії та Ріо-де-Жанейро стартує жіночий розіграш Ліги націй-2024.

16 команд (Болгарія, Бразилія, Німеччина, Домінікана, Італія, Канада, Китай, Корея, Нідерланди, Польща, Сербія, США, Таїланд, Туреччина, Франція, Японія) протягом трьох тижнів зіграють по 12 матчів. Сім найкращих збірних та Таїланд гарантовано вийдуть у “Фінал восьми”, який пройде в Бангкоку 20–23 червня.

Переможець фінального турніру заробить 1 млн доларів, срібний призер – 500 тисяч, бронзовий призер – 300 тисяч. Четверта команда отримає 180 тисяч, п'ята – 130 тисяч, шоста – 85 тисяч, сьома – 65 тисяч, восьма – 40 тисяч.

Матчі групового етапу приймуть Анталья (Туреччина), Ріо-де-Жанейро (Бразилія), Арлінгтон (США), Макао (Китай), Фукуока (Японія) та Гонконг (Китай).

Туреччина – переможець турніру. У призерах минулого сезону також були Китай та Польща. Цього сезону в Лізі націй дебютує Франція, яка замінила Хорватію.

Зазначимо, що цього сезону Ліга націй відіграє важливу роль у розподілі останніх путівок на Олімпіаду-2024. Результат кожного матчу впливатиме на становище команд у світовому рейтингу, за яким до Парижа відберуться ще п'ять збірних.

На сьогодні в олімпійський турнір кваліфікувалися Бразилія, Домінікана, Польща, Сербія, Туреччина, США та Франція, як господар Олімпіади.

Календар матчів доступний тут.

Ліга націй-2024. Жінки. Груповий раунд

14 травня, вівторок

17:00 Болгарія - Нідерланди

20:00 Італія - Польща

23:30 Китай - Південна Корея

Трансляція Volleyball TV

Трансляція Live TV

vnl 2024