Президент федерації волейболу Ірану Мілад Такві відправив у відставку головного тренера національної команди Маурісіо Паеса після семи поспіль поразок.

Паес очолив збірну у березні цього року. Перед ним ставилося завдання успішно виступити у Лізі націй-2024 та поборотися за попадання на Олімпіаду-2024 зі світового рейтингу. Однак іранці програли сім матчів поспіль зі старту турніру – Сербії (1:3), Італії (0:3), Кубі (1:3), Аргентині (2:3), Японії (0:3), Бразилії (1:3) ) та Болгарії (2:3).

“З огляду на вкрай невдалі результати та відсутність належного управління командою, а також задля запобігання подальшій шкоді бренду іранського волейболу Паеса відправлено у відставку”, – йдеться на сайті іранської федерації волейболу.

До кінця Ліги націй командою керуватиме Пейман Акбарі, який входив до тренерського штабу Паеса. Під керівництвом Акбарі іранці сьогодні програли у Фукуоці збірній Туреччини (1:3). Наразі Іран – єдина команда турніру без перемог. Вона вже втратила шанси на вихід у “Фінал восьми”. Під час заключного ігрового тижня іранці у Манілі зіграють зі збірними США, Нідерландів, Франції та Німеччини.

Нагадаємо, що в сезоні 2023-2024 Паес очолював “Епіцентр-Подоляни”, з яким завоював Суперкубок та Кубок України, а також став срібним призером чемпіонату України. А через три дні після завершення фінальної серії чемпіонату України (17 квітня) був представлений як головний тренер “Woori Card Volleyball Team”, що представляє Південну Корею.