У селищі Коблево проходить 25-й Кубок України серед ветеранів. 20 червня завершилися матчі першої зміни. Ігри відвідав і президент ФВУ Михайло Мельник, який також взяв участь у роботі звітно-виборчої Конференції АВВУ.

94 команди на старті!

Загалом протягом 10 днів у матчах Кубку беруть участь 94 команди (на 7 команд більше, ніж рік тому).

У турнірі у першій зміні взяли участь 45 команд в шести номінаціях.

У категорії 45+ серед чоловіків (гравці віком 45 років і старше) перемога дісталася збірній Львова, яка у вирішальній зустрічі обіграла команду Чернігова. Третя сходинка – у гравців з Вінниці.

У категорії 55+ перемогу здобула команда з Хмельницького. У півфіналі хмельниччани обіграли непоступливий колектив з Харкова, а у фінальній грі поклали на лопатки минулорічних володарів Кубку – команду з Полтави! Відповідно полтавчани цього разу отримали срібло, а третє місце здобув колектив «Авіакон» (Київ).

У категорії 65+ найвища сходинка – за командою СК «Запоріжжя». Колектив НАНУ з Києва – на другому місці. Збірна Львова фінішувала на підсумковому третьому місці.

У найстаршій номінації 75+ у фіналі відбулося столичне дербі – між колективами НТУУ «КПІ» і «Аеропорт «Київ». До речі, ці ж суперники розігрували головний приз і торік. Результат поєдинку підтвердив, що найсильнішими у цій віковій категорії залишаються ветерани Київського політеху. «Аеропорт «Київ» – знову другий, а команда зі Львова завершила турнір на третьому місці.

У категорії 40+ серед жінок також найсильнішими були киянки. Команда «Оазис» зі столиці посіла перше місце, «Прометей» (Каменське) фінішував на другій сходинці, «Фаворит» з Харкова – третій.

У категорії 50+ кращими були волейболістки СК «Запоріжжя», які у фіналі обіграли команду «Браво» (Київ). Бронза – у львів’янок з команди «Світанок».

Матчі другої зміни розпочалися 21 червня. Тут представлені 49 команд (34 чоловічі і 15 жіночих). Вони змагаються у наступних вікових категоріях:

чоловіки – 40+, 50+, 60+, 70+;

жінки – 35+, 45+, 55+.

Турнір проходитиме до 25 червня.

Veterany

В Асоціації волейбольних ветеранів – новий президент!

У перерві між змінами, 20 червня, відбулася звітно-виборча Конференція Асоціації ветеранів волейболу України.

Ілля Битка, який очолював Асоціацію майже 9 років, склав свої повноваження, подарувавши Асоціації наостанок музично-підсилювальний центр. Перед делегатами Конференції виступив президент ФВУ Михайло Мельник, який пообіцяв, що Федерація за його керівництва буде приділяти більшу увагу ветеранському волейболу. Михайло Григорович відзначив і високий організаційний рівень Кубку.  

У рамках Конференції відбулися вибори нового керівництва АВВУ. Президентом Асоціаціїї ветеранів волейболу України обрано голову Запорізького обласного осередку Ігоря Олексійовича Бірюкова.

Віце-президентами Асоціації обрано:

– олімпійського чемпіона, заслуженого майстра спорту Володимира Тимофійовича Іванова;  

– голову Дніпропетровської обласної організації ветеранів спорту Геннадія Михайловича Грозицького;

– майстра спорту Ігоря Сергійовича Слинька.

Генеральним секретарем АВВУ обрано Володимира Олексійовича Трофимова. Усього до складу Президії увійшло 13 осіб.  

За матерiалами прес-служби ФВУ