Жіноча збірна України 23 серпня в ФСК «Олімп» міста Южне розпочала підготовку до відбіркового турніру чемпіонату Європи-2017. В підготовці братимуть участь 18 волейболісток.

- Шістнадцять гравців вже на місті, ще двоє – Олена Новгородченко («Вісла», Польща) та Анна Степанюк (Туреччина) приєднаються до команди найближчим часом, - розповів головний тренер збірної Гарій ЄГІАЗАРОВ.

- Серед тих, хто вже тренується, зв’язуючі – Марина Дегтярьова (в минулому сезоні – Казахстан), Алла Політанська («Хімік»), центральні блокуючі – Ірина Трушкіна («Бурсаспор», Туреччина), Інна Молодцова («Хімік»), Світлана Дорсман (в минулому сезоні – «Сеєвєродончанка»), Діана Карпець («Хімік»), Юлія Герасимова (в минулому сезоні – «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»), кутові нападники – Надія Кодола («Канни», Франція), Ганна Кириченко («Сєвєродончанка»), Анастасія Чернуха, Катерина Дудник (обидві – «Хімік»), Тетяна Козлова («Бурсаспор», Туреччина), Каріна Юрченко («Сєвєродончанка»), ліберо – Вікторія Дельрос («Ле Канне», Франція), Аліна Степанчук, Христина Нємцева (обидві – «Хімік»).

- В попередньому списку була ще Катерина Кальченко, Олександра Перетятько та Олеся Рихлюк.

- Причини їх відсутності різні. Кальченко зроблено операцію. З Олесею Рихлюк вийти на зв’язок не вдалося – розмова, як зазвичай, проходить в однобічному порядку: я їй пишу у «фейсбуці», але вона не відповідає. І мій принцип в цьому відношення дуже простий: людина повинна мати бажання грати за національну збірну, а якщо такого немає бажання – заставляти не буду. Що стосується Олександри Перетятько, то на даному етапі ми вирішили ії не запрошувати. Ми вирішили зробити ставку на Олену Новгородченко, а тримати Сашу в запасі не бачу сенсу. При прийнятті рішення відштовхувалися від стилю гри – Олена, як відомо, веде швидку гру. Тим більше, що з Новгородченко в якості основної з’вязуючої ми вже грали – в другому раунді минулого відбіркового циклу. При підготовці до третього раунду часу було обмаль, тому максимально використовували внутрішньокомандні зв’язки «Хіміку».

- В якому режимі збірна працюватиме на зборі?

- В перший день було одне тренування, сьогодні (в середу) – два, в четвер та п’ятницю – по два тренування, в суботу – одна, у неділю – вихідний. Далі ми плануємо працювати в режимі «3-1-3-1».

- Чи відбудуться спаринги зі збірною Азербайджану, про які йшла мова?

- Нажаль, ні. Зранку 23 серпня азербайджанська сторона повідомила, що у них не виходить. Якщо вдасться організувати контрольні матчі, буде добре, якщо не вдасться – спарингуватимемо з «Хіміком». Основна увага в тренувальному процесі приділятиметься налагодженню ігрових зв’язків, роботі над тактикою. Не забудемо і про фізичну підготовку, а на початковому етапі відновимо технічні навички. Інформація про збірну Латвії у нас є, адже ми з ними грали в попередньому циклі – наврядчи там щось змінилося. Про австрійську збірну відомостей немає, тож напевно гратимемо з листа. Про збірну Італії, яка грала, як відомо, на Олімпіаді інформацією, звісно, володіємо, а упродовж турніру освіжимо ії, адже гратимемо з цією командою в останній день.

- Хто увійде в тренерський штаб збірної?

- Допомагати мені буде Дмитро Філіштинський, статистик – Марк Діковченко, який приєднається до команди трохи пізніше, та масажист – Віктор Недашковський.

За матерiалами прес-служби ФВУ