В Івано-Франківську на кортах Академії НФК «Ураган» визначились імена призерів та переможців чемпіонату України-2016 з пляжного волейболу.

ЧОЛОВІЧА СІТКА

У півфінальних матчах фаворити взяли верх, причому доволі впевнено, в двох партіях. Запорізька пара Микола Бабіч/ Ярослав Гордєєв над новоствореним дуетом Ілля Ковальов (Рівне)/ Тимофей Полуян (Харків) – 2:0 (21:14, 21:18), а запорізько-чернігівський тандем Сергій Попов/ Олексій Денін – над суперниками з чернігівського «Буревісника» Богданом Татаренком/ Володимиром Борисенком – 2:0 (21:15, 21:13).

Tretie mesto

А ось вже в матчах безпосередньо за медалі розпалилася напружена боротьба. У «бронзовому» поєдинку верх взяли більш досвідчені чернігівці, втіливши свою давню мрію - піднятися на п'єдестал чемпіонату та виконати нормативи майстрів спорту – 21:16, 21:16.

Для визначення чемпіонів України знадобилося три партії. Причому, якщо Попов/ Денін перемогли в дебюті лише на балансі – 22:20, то Бабіч/ Гордєєв – взяли більш, ніж переконливо – 21:12. На тай-брейку було все згідно статусу, принаймні в першій половині партії, коли команди відповідали ударом на удар. Спочатку попереду Денін/ Попов – 3:1, потім суперники – 5:3. На екваторі паритет – 7:7. В цей момент більш чіткіше на сітці діяли Бабіч з Гордєєвим, зробивши вирішальний заділ – 10:7. Далі – 12:8. Все зрозуміло. 15:11 – Микола Бабіч/ Ярослав Гордєєв – чемпіони України 2016 року. Причому Гордєєв вперше завоював золоту медаль чемпіонату. 

Pervoe mesto

ЖІНОЧА СІТКА

В жіночій сітці також все відбулося згідно купленим квіткам, тобто рейтингу. За звання чемпіонів України сперечалися дві найсильніші пари, які в цьому році гідно представляли країну на міжнародній арені, а також, нагадаємо, до останнього боролися за путівку в Ріо-2016.

За третє місце змагалися пара-відкриття нинішнього року – 15-річні рівненські волейболістки Вікторія Лисиця/ Катерина Дашевська з дуетом Милослава Безпалько/ Діана Муленко.

Tretie Mesto

Рівненчанки в цьому році стали срібними призерками чемпіонату України серед 20-річних, виграли чемпіонат в категорії «U-18», а також достойно виступили на вікових чемпіонатах Європи та світу. В змаганнях на піщаних кортах Академії НФК «Ураган» вони на п’єдестал не піднялися, але увійшли в історію, адже в такому віці в четвірку кращих на дорослих чемпіонатах України ніхто ще не потрапляв. Причому в битві за «бронзу» вони могли розраховувати і на медаль, поступившись в кожному із сетів з мінімальною перевагою – 19:21, 19:21.

В фіналі очікуваної боротьби не вийшло. Давідова/ Щипкова вже зі старту захоплювали ініціативу та утримували ії до кінця. В першому сеті – 13:7, 17:9 та 21:10, в другому – 10:4, 15:6 та 21:17.

Pervoe mesto

Таким чином, обидва чемпіонських титули відправилися в Запоріжжя.

Pobediteli

ВIДЕО ФIНАЛЬНИХ МАТЧIВ