Разом з «Кубком Лева» Львів отримав кардинально новий, європейський рівень волейболу . Про це під час прес-конференції з нагоди проведення «Кубку Лева» розповів президент клубу ВК «Барком-Кажани» Олег Баран.

За його словами, участь у цьогорічному Відкритому Кубку Львова з волейболу «Кубку Лева» візьме 4 команди. Це шоста команда за підсумками Польської Плюс-Ліги сезону-2015/16, - «Чарни Радом» , ВК «Слєпс-Сувалки» з Польщі, Волейбольна збірна України, а також ВК «Барком-Кажани». Спеціальним гостем стала ще одна команда з Польщі, учасник «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів минулого сезону, срібний призер національного чемпіонату Польщі – ВК «Ресовія» (Жешув). Команда зіграє товариський матч з Волейбольною збірною України та з ВК «Барком-Кажани». 

Як розповів Олег Баран, саме збірна України з волейболу візьме участь у таких змаганнях вперше. «Завдяки цьому очікуємо ще більшого рівня популяризації волейболу у Львові та області. А це особливо важливо напередодні старту львівської команди у дебютному розіграші єврокубків. Цікаво, що «Ресовія» також приїде до Львова в повному складі, разом зі своїми найкращими гравцями», - підкреслив Президент клубу «Барком-Кажани».

«Кубок Лева» стане першим спортивним майданчиком, на якому львівські «кажани» гратимуть під керівництвом нового тренера – латвійця Угіса Крастіньша. «Впродовж попередніх семи років Угіс працював у Фінляндії, у фінському клубі «ВаЛеПа». У нього колосальний досвід, який, ми певні, стане у нагоді нашому клубу», - підсумував Олег Баран.

«Лише чотири останні роки, завдяки старанням волейбольного клубу «Барком-Кажани», маємо можливість у Львові приймати команди найвищого дивізіону нашої держави. Цей розвиток показує, що вид спорту є затребуваний у суспільстві», - зазначив голова Федерації волейболу у Львівській області Володимир Левків.

Цього року «Кубок Лева» вперше відбувається за підтримки управління сім’ї, молоді та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Проект «Кубок Лева» - став одним із переможців програми "Відкриті кубки Львова" , напрацьованої управлінням молоді, сім`ї та спорту Львівської міської ради спільно з представниками спортивного середовища Львівщини і депутатським корпусом. Зокрема, завдяки програмі, «Кубок Лева» на 70% фінансується з міського бюджету міста Львова.

Додамо, що усі матчі відбуватимуться у палаці спорту «Галичина» (вул. Керченська, 8). Вхід на ігри – безкоштовний.

За матерiалами прес-служби ВК "Барком-Кажани"