Нові «Кажани» готуються до нового волейбольного сезону. Львівська команда зробила повне перезавантаження, змінивши тренера «вампірів» та гравців. Клуб залишили ключові в минулому сезоні персонажі: Віталій Осадца, Юрій Флюнт, Володимир Пилипів, Олександр Гребенюк та Мар’ян Кадюк.

Угiс Крастiньш – новий головний тренер ВК «Барком-Кажани» латвійського походження – за два місяці вже добре спрацювався з українськими гравцями. Щоправда, спочатку не завжди могли порозумітись.

«Спочатку багато часу треба було витратити, щоб пояснити, що я мав на увазі і що вимагаю, але все гаразд. Це робочий процес і ми над цим працюємо», – поділився Угіс Крастіньш.

У попередній команді, фінському «ВаЛеПа», латвійський спеціаліст працював упродовж семи років. За цей час команда Крастіньша по два рази ставала срібним та бронзовим призером чемпіонату Фінляндії, та двічі здобувала чемпіонство. Однак тамтешній волейбол відрізняється від українського.

«За зростом українці набагато вищі, і тим сильніші. Але фіни хоч і нижчі, але зліші. У Фінляндії волейбол дуже популярний. Дуже багато людей відвідують волейбольні матчі. З хокеєм, звісно, він не позмагається, але на другому місці, мабуть, – саме волейбол», – зізнався латвієць.

До нового бачення гри тренера звикають і нові «кажани». Так, команду підсилили колишні «юристи» Владислав Діденко та Горден Брова, у минулому гравець «Буревіснику» Олександр Гладенко і поляк Філіпп Бігун. А також колишній догравальник «Дніпра» Владислав Богатирьов.

«Провели, як ми називали тут, інтеграцію, щоби краще інтегрувались нові гравці в команді, думаю, все буде гаразд», – пояснив тренер.

«Тут у нового тренера – новий погляд на все. Він прийшов з іншої країни і в нього свій погляд на все, він відрізняється від всеукраїнського волейболу і це мені подобається, імпонує мені», – розповів новачок «Кажанів» Владислав Богатирьов.

Нещодавно Владислав Богатирьов ще й отримав європейський досвід, захищаючи кольори національної збірної. Так, дебютант зіграв за головну команду у відбіркових матчах до Євро-2017. Втім, розповів, чого не вистачило команді, аби пройти кваліфікацію: «Зіграності. Бо два тижні зборів в нас було. Зібрали нас дуже швидко, буквально на телефоні, давай-давай. Не вистачило трошечки часу, але, думаю, в наступному році у нас буде більше часу, щоб зігратись», – пояснив Богатирьов.

Зігратися у львівській команді у новачків більше часу. До того ж, з колишніми «вампірами» грати уже доводилось.

«Не перший рік граємо в українському чемпіонаті, один одного знаємо, тобто проблем із цим також не було. Вже більш-менш зігрались. Далі, думаю, буде краще», – розповів давній гравець львівської команди Володимир Тевкун.

Поки що волейболісти тренують м’язи, а ввечері працюватимуть над тактичною підготовкою до Суперкубка України.

«Напрацьовуємо взаємодію між гравцями. Багато над технікою працюємо, над обробленням м’яча»,пояснив Тевкун.

Гравці ВК «Барком-Кажани» вирушають до Польщі. 11 жовтня у польському місті Жешув львів’яни проведуть товариський волейбольний матч з польською командою «Ресовія».

Боротися за трофей львів’яни будуть в Києві 15 жовтня з харківським «Локомотивом».

РОЗКЛАД ТА МIСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КУБКУ УКРАЇНИ