Головний тренер ВК «Барком-Кажани» Угіс КРАСТІНЬШ та капітан команди Владислав ДІДЕНКО напередодні матчу Суперкубку України з харківським «Локомотивом» (Київ, 15 жовтня, 14.30).

Угіс КРАСТІНЬШ, головний тренер ВК «Барком-Кажани»:

- На нинішній момент я задоволений готовністю команди. Ми зробили великий обсяг роботи, досягли певного прогресу. Хоча є ще чимало роботи над командними взаємодіями.

- Ви у серпні тільки очолили «Барком». Як вам працюється у Львові?

- Добре працюється. У нас є всі умови для плідної роботи. Ми зі свого боку намагаємося по максимуму робити свою роботу. В тренувальному процесі робимо акцент на загальній грі – щоб на нашому майданчику не падали прості м’ячі. Гравці повинні розуміти один одного з півслова: де стояти, як реагувати на ті чи інші ситуації – на позитивні для нас та негативні.

- В цьому сезоні «Барком-Кажани» виступатиме в трьох турнірах, не рахуючи Суперкубку. Які з них пріоритетні?

- Найважливішій, як на мене, чемпіонат України. Зі званням чемпіонів країни ніщо не зрівняється.

- Яке значення для львівського клубу та для вас має матч Суперкубку?

- Для мене це перша офіційна гра у новому клубі. Для мене це інтригуюче. З великим інтересом, з азартом чекаю цієї гри, оскільки про чемпіонат України у мене небагато інформації. Для мене це добра подія.

- Ваша думка про суперника – харківський «Локомотив».

- Гадаю, що це добра команда, незважаючи на те ще, в ній відбулися чималі зміни. По крупицях збираю інформацію  про «Локомотив», але впевнений, у харків’ян хорошій колектив в будь-якому разі.

- Матч Суперкубку – це волейбольне свято, чи робота, в якій дуже важливий результат?

- Думаю, і те, і інше. Суперкубок України, наскільки я знаю, проводиться вперше, тому він достойний уваги, достойний інтересу. Сподіваюсь, це буде і хороше свято, і хорошій волейбол.

Ugis KrastinshВладислав ДІДЕНКО, капітан ВК «Барком-Кажани»:

- Владе, ви один з новачків «кажанів». Як відчуваєте себе в новому колективі?

- Я не один новачок в «Баркомі»,  тож освоївся в команді доволі швидко. Гадаю, інші новобранці також адаптувалися без проблем. В цьому і заслуга тренера, який зі свого боку намагається нас згуртувати як колектив.

- Які б характерні моменти в роботі Угіса Крастіньша ви б відзначили?

- Я б відзначив індивідуальні тренування, які проводяться з гравцями різних амплуа – приймаючими, зв’язуючими, нападниками. Такі вузькоспеціалізовані заняття, як на мене, дуже корисні, адже кількість учасників небагато, тож кожному гравцю тренер може приділити більше уваги.

- Як вимоги у головного тренер до з’вязуючих?

- Тренер вимагає швидкої, комбінаційної гри, націлює на розрив блоку.

- В суботу перша офіційна гра сезону. Суперник доволі звичний та принциповий як для екс-волейболіста «Юракадемії» - «Локомотив».

- Так, матчі «Юракадемії» та «Локомотива» завжди були принциповими і доволі цікавими, але зараз я гравець львівського клубу. Втім, для «кажанів» матч Суперкубку це теж принциповий, адже це можливість завоювати перший трофей в історії. Вважаю, що це буде достойна гра достойних суперників. У нас непогані шанси виграти цей поєдинок. Тож битимемось за перемогу.  Як розпочнеш  сезон, так його і проведеш.

Взагалі, чекаю видовищної та емоційної гри. Розраховую, що на матч прийде чимало вболівальників, адже в Києві вже давно не було волейболу.

Vladislav Didenko