Головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» Ірина КОМІСАРОВА та найдосвідченішій гравець команди Олена КОЗИРЯЦЬКА вiдповiли на кiлька питаннь напередодні матчу Суперкубку України з южненським «Хіміком» (Київ, 15 жовтня, 12.00).

Ірина КОМІСАРОВА, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» (Запоріжжя):

- Команда знаходиться в нормальному робочому стані. Те, що напрацювали, намагатимемось показати в матчі з «Хіміком». Для нас зараз будь-який матч важливий та відповідальний, адже це великий плюс в плані досвіду та зіграності для нашої молодої команди. Цей матч покаже, на що ми можемо розраховувати в подальшому.

- В якій формі находяться Юлія Яструб та Вікторія Савченко, які можуть стати новими лідерами команди?

- Вони знаходяться на доброму рівні готовності. Повинні показати свою гру. І Юля Яструб, і Вікторія Савченко дівчатка з характером і напевно горять бажанням показати себе з кращого боку. Також розраховую і на досвід Олени Козиряцької, яка поповнила склад команди.

- Який настрій всередині колективу? Чи не знітяться молоді волейболістки перед «Хіміком»?

- Ніякої пригніченості немає. Настрій хорошій, піднесений, щоправда є деякі фінансові труднощі в клубі. Але дівчатка тренуються з бажанням і сподіваюсь, шо і в матчі Суперкубку зіграють з великим бажанням. Думаю, що у них є бажання показати, що вони теж вміють добре грати.

Олена КОЗИРЯЦЬКА, гравець ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» (Запоріжжя):

- Довгий час грала за кордоном, останні сезони – у Казахстані.  Не стояла ціль повернутися в український волейбол, просто вже не хотілося кудись їхати. Враховуючи  те, що я сама і Запоріжжя, вирішила зупинитися саме в цьому місті. Попросили допомогти «Орбіті», і ось я в команді. З Іриною Комісаровою, до речі, ще грали разом – в «Сєвєродончанці».

- Як оцінюєте свою нинішню готовність?

- Як нормальну. Фізична готовність, звісно, грає свою роль, але більшою мірою все ж таки досвід. Головне, щоб можливості співпадали з бажанням. Що стосується молодих волейболісток, то саме бажання повинно бути у на першому місті них. Свою роль більшою мірою бачу в тому, щоб їм допомогти освоїтися на новому для більшості з них рівні. Допомогти і словом, і ділом.

- Останній раз ви виходили на майданчик в Україні якраз проти «Хіміку» – у складі фінського ВК «Вієсті» в єврокубковому матчі. Повернення також відбудеться в матчі проти южненського клубу. Які очікування від поєдинку за Суперкубок?

- Вважаю, що наша молодь повинна грати в своє задоволення, на емоціях, боротися за кожний м’яч, незважаючи на рахунок. Кожний повинен показати те, що вміє на даний момент. Важливо, як дівчатка впораються з хвилюванням.  На тренуваннях вони показують непогані результати, але офіційні матчі це зовсім інше.

У «Хіміку», звісно ж, свої задачі – Ліга чемпіонів. Суперник провів відповідну підготовку, чимало спарингів і, звісно, є фаворитом.

Від нас же ніхто не потребує результату. І в цьому наша перевага. Тим більше суперник не знає, чого від нас чекати. Тож ефект несподіванки може зіграти нам на руку. Треба не стояти, не боятися, треба просто грати.