Старожил южненського «Хіміка» розповіла з яким настроєм прибули до Києва чемпіонки України і чого чекають від протистояння з запорізькою «Орбітою» в матчі Суперкубку.

- Для нас це величезне свято, яке організувала вперше наша Федерація і дуже приємно долучитися до цієї історичної події. Дві найсильніші команди зустрічаються на початку сезону, це не показова гра, а реально відповідальний і дуже важливий поєдинок. Гра, яка має принести багато радості уболівальникам у першу чергу. Адже, у волейбол ми граємо для них!

- Такої практики раніше проводити важливі матчі на початку не було, наскільки добре вам вдалося підготуватися до Суперкубку України?

- Ми провели кілька передсезонних поєдинків і, думаю, Суперкубок України саме і дасть відповідь на питання, наскільки ми готові до сезону. Як ми взаємодіємо на майданчику, наскільки розуміємо одна одну, наскільки виконуємо команди установку тренера. Це надзвичайно цікавий поєдинок і нам насправді хочеться вписати своє ім’я в історію і здобути цей перший трофей. В принципі, як перемогти і в інших турнірах, де ми беремо участь.

- Що можете сказати про суперника? «Орбіта» дуже змінилася порівняно із попереднім сезоном…

- У них є зміни по складу, ряд гравців покинули команду Але ви знаєте, коли річ заходить про трофеї, то слабких суперників не буває. І говорити про те, що команда стала слабшою, як на мене, це не правильно. По-перше, будь-яка команда проти чемпіона країни і володаря Кубку виходить з подвійною мотивацією, з якимось неймовірним настроєм, і, як правило, у таких іграх ці команди показують найкращі свої якості. Тому ми не налаштовуємося на простий матч, ми будемо робити свою справу і зробимо максимум, щоб здобути цей трофей.

- Завдяки Суперкубку волейбол повертається до столиці, а глядач тут вибагливий. Готові подарувати киянам і гостям волейбольне шоу?

- Суперкубок у багатьох країнах проводиться саме для того, щоб глядачам подарувати справжнє шоу. Хоча для нас суперництво на майданчику ніхто не відміняв. Глядачі тут відпочивають, глядачі підтримують, глядачі насолоджуються, глядачі просто отримують задоволення. Думаю, що і наша країна доєднається до цього процесу і з кожним роком волейбольний Суперкубок і в плані організації, і в плані видовища буде ставати тільки кращим! А від нашої команди обіцяю, що ми налаштовані показати свої найкращі якості, думаю, глядачам такий волейбол сподобається!