Львівський «Барком-Кажани» став володарем Суперкубку України. Свій перший трофей в історії львів’яни завоювали, здолавши в трьох партіях харківський «Локомотив».

«Барком-Кажани» - «Локомотив» - 3:0 (25:22, 25:17, 26:24)

«Барком»: Семенюк, Діденко (к), Бігун, Гладенко, Тевкун, Богатирьов; Брова (л), Капаєв. Тренер – Угіс Крастіньш.

«Локомотив»: Євстратов, Плотницький, Богдан, Вієцький, Полуян, Дрозд; Гармаш (л), Головень, Татаринцев (к), Ковальов, Слинчук. Тренер – Анатолій Янущик.

Тривалість матчу: 76 хв. (25+24+27)

Судді: В.Козловський (Рівне), М.Медвідь (Запоріжжя).

15 жовтня. Київ. СК НУФВСУ. 900 глядачів.

Якщо на матчі жіночих команд були повністю заповнені трибуни, а також місця поруч з ігровою зоною, то підчас матчу чоловічих команд глядачів, бажаючих подивитися волейбол високого ґатунку стало ще більше, і як говорять, зал не зміг вмістити всіх бажаючих, які скучили за популярною грою.

Волейболісти виправдали надії вболівальників. Із самого початку розгорілася боротьба молодого «Локомотиву», де у «старті» вийшли відразу три срібних призери недавнього юніорського чемпіонату Європи, та амбіційних «кажанів», склад яких у порівнянні з минулим сезоном також кардинально змінився, якщо брати до уваги стартову сімку.

Молоді «залізничники» грали з великим бажанням – траплялося, що помилялися, але і користі було чимало. Олег Плотницький на розірваному блоці відкрив рахунок харків’ян, а на подачі Тимофія Полуяна харківська команда скоротила відставання – з 11:15 до 15:15. В такий щільній зв’язці команди і пройшли до фінішу. І тут надійніше зіграли саме львів’яни. При рахунку 23:22 спочатку від блоку чітко відігрався Владислав Богатирьов, а потім і екс-гравець «Локомотив» Євген Капаєв, який і поставив переможну крапку.

У другій партії боротьба була лише до середини партії – 5:5, 11:11. Після чого «Барком» скористався помилками молодих харків’ян і довів партію до впевненої перемоги – 25:18.

У третій партії у харківської команди були всі шанси переломити хід матчу. Підопічні Анатолія Янущика вели 11:7 після удару Дмитра Богдана, 19:16 – після потужного пострілу Олега Плотницького. В цей момент потужну подачу запустив Юрій Семенюк. Дві помилки в прийомі – дві реалізації м’яча, який переходить. 19:19. Тайм-аут. І тут вже попереду «кажани». Після чіткого удару Олександра Гладенка з третьої зони «+2» у них – 22:20. Харків’яни не здавалися. Плотницький закрив на блоці Капаєва – 23:23. Але у вирішальний момент вже львів’яни закрили MVP нещодавнього юніорського Євро. І це був переможний потрійний блок. 26:24 і 3:0 в матчі – перший трофей національного рівня в колекції «Баркому».