Головний тренер ВК «Локомотив» Анатолій ЯНУЩИК дав комментарi за підсумками матчу Суперкубку України. Володарем трофею, нагадуємо, став «Барком-Кажани», який виграв цей матч з рахунком 3:0.

- Було видно, що хлопці перегоріли, дуже хотіли перемогти, показати себе з кращого боку. Трохи не вийшла гра у Тимофія Полуяна: зазвичай набагато кращий прийом та загальна гра, але в цьому матчі зірвався. Не вийшла гра у Олега Плотницького – занадто ефектно хотів зіграти на важких м’ячах. Судячи з всього, не встигла команда звикнути до залу, адже опробування було прямо з дороги. Відчувалося, що не йде подача, а таку команду як «Барком» вибивати з прийому, тому що у львів’ян добрі перші темпи, волейболісти націлені на швидку гру. До того ж не вистачило і трохи удачі в контратаках, були і необдумані рішення. В цілому відчувалося, що команді не вистачило досвіду. Були помилки і у зв’язуючого. Втім, жодних претензій до гравців немає. Це маленькі нюанси, які підчищаються під час тренувальної роботи.

- Не занадто ризикували, випускаючи у стартовому складі молодих гравців?

- Це завжди важке рішення для тренера, хто розпочинатиме матч. Склад був продиктований тактичними міркуваннями. «Барком» - високоросла команда, високі діагональні та перші темпи, стрибучі догравальники. Робився акцент на якісний блок. Молоді волейболісти вже показували себе як зрілі гравці, але виявилося, що вони були не готові до такої ігри.

Зміна поколінь завжди важко переживається. Приходиться все враховувати. Та й приймати рішення в критичних ситуаціях теж доволі складно. І з мого боку були помилки: не своєчасно робив заміни, та й заміни не завжди правильні. У тренера теж повинна бути змагальна практика.  Тренування – це одне, а ігрова ситуація, емоції – зовсім інше.