Жiноча команда з Вiнницi "Бiлозгар-Медунiверситет" вдало розпочала чемпiонат України, перегравши призера минулого сезону – "Сєвєродончанку". Але вже наступного тижня не змогла здолати тернопiльску "Галичанку". Про причини поразки кореспондент volleyball.ua поспiлкувався з гравцем вiнницького клубу Юлiєю КОЗАЧКОВСЬКОЮ.

- Вашу команду пiсля першого туру записали в претенденти на медалi! Спiвпадає з задачами на сезон?

- На мою думку претендентів буде чимало, бо кожна команда буде боротися за місце в першій четвірці, і ми в тому числі!

- Командi з Сєвєродонецьку ви програли i в перший, i в другий день саме першу партiю. З чим це пов'язано? Довго збиралися з думками?

- Можна i так сказати! Перший тур в чемпіонаті, перші офіційні ігри, оновлений склад команди, можливо в перших партіях ми відчували себе трохи розгубленими, але потім з'явилась впевненість в своїх силах і в нас пішла гра.

Bilozgar meduniversite

- Другого дня першу партiю "Бiлозгар" програв, так скажемо, з антирекордним рахунком –7:25. Що вiдбувалося з командою?

- Як я вже сказала, в перших партіях в нас не було впевненості в собі.

- Все ж таки ваша команда перемогла. Приємно було переграти "бронзового" призера минулого сезону? Чи вам не важливо, хто ваш суперник?

- Не те щоб це не важливо, просто ми маємо відноситись до кожної команди серйозно, чи то лідер, чи то аутсайдер! Але звичайно нам було приємно почати чемпіонат з двох перемог.

- У другому турi "Бiлозгар" зустрiчався з тернопiльскою "Галичанкою"? Що думаєте про суперника?

- "Галичанка"- одна з команд, яка зберегла майже повний склад з незмінним лідером і капітаном Оленою Туркулою! Команда зіграна, гравці мають немалий досвід, виступаючи на міжнародних турнірах, завжди показували гарну гру і хороші результати! Я вважаю цю команду одну з претендентів на медалі!

- Чому не вийшло виграти навiть одну партiю?

- Думаю не вистачило бажання, стабільності і вміння боротись до кінця!

Yulia Kozachkovska