Людмила ЛЯПКА обрана «Міс «Сєвєродончанка»-2016». Такі результати голосування на сторінці ФВУ у соціальній мережі «Фейсбук». Капітан сєвєродонецької команди стала третім фіналістом всеукраїнського конкурсу волейбольної краси слідом за Аліною Степанчук («Хімік») та Оленою Козиряцькою («Орбіта»).

Людмила Ляпка, яка багатьом вболівальникам добре знайома ще за дівочим прізвищем – Цоліна – уродженка Євпаторії, а зараз не уявляє свого життя без Сєвєродонецька. Саме з цими містами, а точніше з командами цих міст – «Керкінітідою» та «Сєвєродончанкою», міцно пов’язана волейбольна кар’єра нашої переможниці.

Розпочала вона займатися волейболом у дев'ять років саме в Євпаторії у Ніни Іванівни Безсонової. Десь за три роки вона потрапила до батька євпаторійського волейболу Леоніда Петровича Хричова і згодом дебютувала в «Керкінітіді», де відіграла три сезони. Потім в житті волейболістки з’явилася тернопільська «Галичанка», а ще за два роки – «Сєвєродончанка». До речі, Людмила потрапила у Сєвєродонецьк одночасно з іншою фіналісткою нашого конкурсу – Оленою Козиряцькою-Середою. Їх шляхи також перетиналися і в «Галичанці».

Двічі нашій переможниці доводилося переривати кар’єру. Вперше через травму – навіть були думки, щоб закінчувати, але любов до волейболу виявилася сильнішою. Вдруге – за набагато приємнішою причиною – вона стала мамою. Але декретна відпустка виявилася швидкоплинною. У січні 2012-го народився син Тимофій, а вже за сім місяців Людмила вийшла на майданчик у матчі чемпіонату України. У складі  однієї своєї команди – «Керкінітіди» проти іншої – «Галичанки». Ось такі життєві хитросплетіння.

Ще чотири сезони Людмила Ляпка грала за кордоном – у Казахстані, Туреччині, а також у Фінляндії, де, вона знов грала разом… Так з «Міс «Орбіта-2016».

Зараз, як ми вже писали вище, ії життя – сім’я та волейбол – y Сєвєродонецьку. «Місто сподобалося з першого погляду», - каже красуня №1 «Сєвєродончанки», - «хоча тоді не було таким розвинутим, як зараз». Левова частка нагород в кар’єрі – щоправда тільки срібні та бронзові – також завойовані саме тут.

Втім, одна перемога, нехай, і не в чемпіонаті, а в конкурсі «Міс «Сєвєродончанка»-2016» - все ж таки є. В боротьбі за цей титул серйозну конкуренцію їй складала новачок команди Єлизавета Суліма, яка навіть була попереду на один-два бали. Вирішальним став уїк-енд, коли Людмила Ляпка здійснила потужний фінішний спурт та добилася впевненої перемоги - 195 балів проти 135-ти.

Нагадаємо, що зараз на сторінці ФВУ у соціальній мережі «фейсбук» відбувається голосування «Міс «Галичанка»-2016». І вже в понеділок ми дізнаємося прізвище четвертої фіналістки всеукраїнського конкурсу волейбольної краси.