Як ми розповідали, діагональна Олена КОЗИРЯЦЬКА-СЕРЕДА отримала приз «Місс «Орбіта-2016» в рамках всеукраїнського конкурсу волейбольної краси, який започаткувала Федерація волейболу України. І тепер до вашої уваги інтерв’ю, головна тема якого – краса.

КРАСУНЯ №1

- Олено, як ви взагалі віднеслися до появи такого започаткування як конкурс волейбольної краси?

- Позитивно. В першу чергу, це популяризація. Ну, і звісно, кожній дівчинці приємно брати участь в такому конкурсі. Це пробний крок, але це, можливо, дасть старт якимось іншим заходам для популяризації нашого виду спорту.

Звісно, приємно перемагати в таких конкурсах, тим більше він проводиться вперше. Ніколи не брала участі в таких заходах - так вийшло, що спорт відразу став на перше місце в житті, тому про конкурси краси мріяти не доводилося. І ось так приємна несподіванка.

Мені здається, що є певна частка необ’єктивності голосування, адже воно проводиться лише в соцмережі фейсбук, а чимало вболівальників, які, можливо, хотіли б віддати за когось свій голос, не зареєстровані в ній, а перемагає напевно той, у кого більше друзів у цій соцмережі. Така моя думка, але започаткування, повторюся, дуже хороше.

- Ви особисто слідкували за ходом боротьби?

- Звісно, було цікаво, як розгортається боротьба. Тим більше, що до того часу вже відбулося голосування у «Хіміка», тож певна цікавість до конкурсу була.

- Ви самі голосували за когось зі своїх одноклубниць?

- Ні, ні за кого не голосувала – вирішила, що так буде об’єктивніше. В голосуваннях, які проходили в інших командах – в «Хіміку», «Сєвєродончанці», «Галичанці» - участь приймала.

- Як ваші рідні віднеслися до того, що ви стали переможницею конкурсу?

- І чоловік, і донька були приємно здивовані. Звісно, привітали з цією маленькою перемогою та додали: «Ти для нас в будь-якому разі найкраща та найкрасивіша». 

Olena Koziryatska

МАКІЯЖ, ЗАЧІСКА, ПРИКРАСИ 

- Зовнішній вигляд важливий для спортсменки, чи відходить на другий план?

- Важливо, ми все ж таки для глядачів граємо – вони приходять і підтримати команди, і отримати задоволення, і естетичне в тому числі. Звісно, треба слідкувати за зовнішністю, але вона, зокрема макіяж, не повинна кидатися в очі.

Взагалі, на мій погляд, в житті чи в спорті краса внутрішня відіграє більшу роль, ніж зовнішня. Вона, як на мене, більше важлива для людини. Твої життєві позиції, поведінка в тих чи інших ситуаціях складаються в особистість. Звідси вже йде краса внутрішня. Зовнішність це лише оболонка.

- Який час приділяєте собі коханій у наведенні краси перед офіційним матчем?

- Трохи більш, ніж перед тренуванням. Мені достатньо десь півгодини. Вдома, чи в готелі легкий макіяж, а зачіска – вже в роздягальні.

- Самі робите зачіску?

- Так за багато років вже навчилася. Іноді дівчата просять зробити зачіску, косичку заплести, чи щось інше. Звісно, це не вечірні зачіски, а такі, що не заважають основній роботі (посміхається).

- Чи застосовуються при цьому якісь яскраві шпильки?

- Ні, нічого такого. А ось у Фінляндії таке було (на фото). Там влаштовують справжнє свято для вболівальників - виходить не матч, а шоу, безпосередніми учасницями є, звісно, й волейболістки. Тож треба було відповідати. На фінальні матчі гравці виходили чи зі стрічками кольору форми, заплетеними у волосся, чи зачіски однакові робили, чи, наприклад, розфарбовували пасмо волосся в однаковий колір.

У нас в Україні такі речі, нажаль, не практикуються, і мені здається якраз елементів шоу волейбольним матчам не вистачає. А це треба роботи, адже це популяризує наш вид спорту. Та взагалі треба більше реклами волейболу. За кордоном люди заповнюють зали, а самі гравці грають з більшими емоціями, ніж ми в Україні. 

Olena Kozirytska

МАНІКЮР

- Напевно манікюр це болюче питання для волейболісток, особливо для нападниць?

- Я б так не казала. Звісно, довгі нігті не відростиш, але середньої довжини, як на мене, повинні бути. Тим більше сучасні технології дозволяють зберегти їх цілими і непошкодженими на достатньо довгий час.  Я віддаю перевагу акуратним нігтям середньої довжини - акуратні та доглянуті, необов’язково пофарбовані лаком. Для захисту шкіри пальців використовую лейкопластир. На це теж портібно деякий час перед матчем.

- Зі сторони складається враження, що при нанесенні потужного  удару нігті можуть потріскатися, чи зламатися?

- Що запобігти цьому, кожна волейболістка використовує зручну для себе довжину – це чисто індивідуально. Більшою мірою використовується і лейкопластир, але хтось і без нього грає.

- Хотілось би здобути титул красуні №1 в українському волейболі?

- Було б, звісно, приємно. Але якщо чесно, таких цілей не ставлю. Для мене достатньо бути просто «Міс-Орбіта». Цей приз зайняв почесне місце серед моїх інших нагород.