Центральна блокуюча Марія ЛОЗІНСЬКА стала «Міс «Регіна» та шостою фіналісткою всеукраїнського конкурсу волейбольної краси. Переможниця набрала рекордну кількість очок серед клубних конкурсів.

20-річна волейболістка рівненської команди цілком могла брати участь в конкурсі краси у «Білозгарі», адже народилася вона на Вінниччині, а саме і містечку із звучною назвою Ямпіль.  Саме там і почала займатися в місцевій ДЮСШ у Віктора Григоровича Гончарука. Звичайна історія – у волейбол ії привела … старша сестра Вікторія, яка займалася цим видом спорту. Якось не було з ким залишити маленьку Машу вдома – і так дівчинка дізналася, що таке волейбол. У віці десяти років. «На волейбол я проміняла все – і навчання, і танці, якими до цього займалася», - зізнається лауреат нашого конкурсу.

Близько п’яти років Маша вчилася азам волейболу та грала за рідну команду на всеукраїнських змаганнях. Згодом потрапила у Білу Церкву, але там не затрималася. А ось поїхавши в Рівне на оглядини, залишилася в «Регіні» всерйоз та надовго. Вже шостий сезон Марія в команді Валерія Пархоменка. Поступила в Міжнародний гуманітарний-економічний університет, де вчиться на четвертому курсі факультету фізвиховання.

«Я майже весь час присвячую волейболу, знаходжусь далеко від моєї родини, пропускаючи важливі моменти з ії життя. Але такі жертви, сподіваюсь, не дарма. У мене великі цілі у волейболі», зазначила Марія Лозінська.

А поки ми вітаємо спортсменку з перемогою, нехай і не на волейбольному майданчику. Як ми говорили вище, Марія здобула звитягу з рекордним для нашого конкурсу показником, а саме 294 очки. Достойну конкуренцію склала їй Тетяна Вікторчук – 247 балів.

Таким чином, маємо вже шістку фіналістів. Крім Марії Лозінської, це нагадуємо, Аліна Степанчук («Хімік»), Олена Козиряцька («Орбіта»), Людмила Ляпка («Сєвєродончанка»), Олена Тофан («Галичанка»), Юлія Козачковська («Білозгар»).

Конкурс «Міс волейбольна Україна-2016» продовжується, і зараз на сторінці ФВУ у соціальній мережі «фейсбук» ви вибираєте першу красуню у чернігівському «Педуніверситеті-ШВСМ».