Капітан чоловічої збірної України розповів про враження від перемоги в Євролізі і плани на виступ у Світовій лізі.

- Кожен спортсмен перед собою ставить найвищі цілі, яких він потім намагається досягти. Євроліга - це не наш максимум, ми будемо працювати далі і намагатимемося досягти успіху в Світовій лізі. Перед тим, як ми їхали на Фінал Євроліги, ми з хлопцями говорили з приводу того, що ми будь за що маємо виграти цей турнір. Дуже задоволені, що нам вдалося це зробити.

- Найважчим на турнірі виявився фінал із Македонією?

- Ви знаєте усі матчі були важкими. Усе ж таки це національні збірні різних країн, а це максимальний рівень, який тільки може бути. Звичайно це поки не Світова ліга, але тим не менше, це надзвичайно високий рівень. Тому справді усі матчі були важкими.

- Кожен турнір це своя атмосфера. Відчувалося у матчах Євроліги, що це насправді свято спорту?

- Звичайно, кожен із нас це відчув. У Данії на Фіналі чотирьох все було проведено на найвищому рівні. Організатори там дуже постаралися. І в Угорщині, коли ми грали на відбірному етапі, так само класною була атмосфера і в Івано-Франківську, до речі за це величезна подяка нашій Федерації волейболу України. Під час проведення усіх матчів Євроліги відчувалося, що це справді велике спортивне свято.

- Матчі Євроліги чому вони научили збірну, чому вони научили вас?

- Ви знаєте, я думаю це величезний поштовх для нашої національної збірної. Ми виграли цей турнір, ми дали поштовх усьому українському волейболу. Я сподіваюся, що нам вдасться привернути увагу людей, які б фінансували наш вид спорту, приділяли час і увагу нашій команді.

- Те що Україна була дебютантом цього турніру, якось мотивувало до здобуття перемоги в Євролізі?

- У будь-якому випадку дуже приємно, що ми вперше заявилися у волейбольну Євролігу і одразу виграли її. Це надзвичайно великий успіх. Я не вважаю, що це було випадковістю. Ми справді були найсильнішими і заслужено здобули перемогу на цьому турнірі.

- Наскільки цей досвід важливий для того, щоб успішно виступати з найсильнішими збірними континенту і планети?

- Чим більше ми будемо грати разом, чим більше ми будемо брати участь в різних турнірах, тим краще ми виступатимемо у Світовій лізі, на відбірних турнірах європейських і світових форумів. Для цього у будь-якому випадку необхідно мати час. Нам необхідні інвестори, які б опікувалися проблемами збірної, тому що волейбол це не індивідуальний вид спорту, це командна гра. І витрати насправді тут величезні.