Діагональний збірної України розповів про ефект для українського волейболу від перемоги у Євролізі-2017.

- Я вважаю, що для українського волейболу перемога у Євролізі - величезне досягнення. Давно національна збірна нічого не вигравала, тож це відчутний крок уперед! Тепер головне, щоби волейбол в Україні і далі набирав обертів, ставав більш популярним і виходив на якісно інший рівень.

- Вас головний тренер збірної почав використовувати по повній програмі саме у Данії на Фіналі чотирьох...

- Так вийшло, що Василь Тупчій не зміг збірній допомогти у Данії і роль основного діагонального довелося брати на себе.

- Насправді Василь Тупчій був лідером цієї збірної, а вам на позицію лідера не страшно було виходити?

- Було хвилювання, проте воно швидко пройшло. Але я вважаю, що сила нашої команди саме в тому, що на майданчику кожен був лідером і кожен робив максимум від того, що міг.

- Що було найважчим у цій Євролізі? За великим рахунком, у нас проводилася постійна ротація в складі - на кваліфікацію чемпіонату світу їхали одні, на групових етапах Євроліги грали інші, а у Фіналі чотирьох знову відбулися певні зміни...

- Чесно кажучи, ротація складу збірної не дуже вплинула на результати команди. Ми всі готувалися, починаючи з першого тренувального збору у травні і всі були готові до того, коли нас випустять на майданчик. Он Олексій Клямар приїхав на фінал, видав відмінну гру, хоча в груповому етапі Євроліги участі не брав. Що було важко? Дуже важко було грати зі шведами. Матч розтягнувся на пять партій і поєдинок справді виявився дуже напруженим. А з Македонією у фіналі все було набагато простіше. Ми вийшли з величезним бажанням перемогти, і з македонськими волейболістами було менше проблем, ніж зі Швецією у півфіналі.

- Теоретично, ми можемо розраховувати на місце у Світовій лізі. З хлопцями на цю тему уже спілкувалися?

- Це поки що в теорії, тому питання участі у Світовій лізі ми не обговорювали. Тут питань, насправді, більше до керівництва Федерації. Так що наберемося терпіння...