Луцька команда посіла перше місце на міжнародному турнірі в рідному місті та сподівається на успішний виступ у новому чемпіонаті Суперліги.

На шляху до старту нового сезону волейболістки луцької «Волині-Університет-ОДЮСШ» отримали чудову практичну підготовку. Вони послідовно взяли участь в змаганнях у Тернополі, а також у двох білоруських містах – Бресті та Мозирі. Нарешті, минулого уїк-енду вони вже самі приймали вдома гостей із брестського «Прибужжя» і землячок із тернопільської «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» та запорізької «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ».

Як виявилось, квартет учасників був цілком гідним одне одного, оскільки більшість матчів між ними завершувалася з рахунком 3:2. Але найбільше пощастило господаркам турніру, яким, певно, допомогли стіни рідного залу обласної ДЮСШ. Вони послідовно перемогли «Орбіту-ЗТМК-ЗНУ» - 3:2 і «Галичанку-ТНЕУ-ГАДЗ» - 3:0 та поступилися «Прибужжю» - 2:3. Зрештою, довелося рахувати кількість виграних партій, і саме рахунок кращого показника лучанки стали переможницями змагань.

Проте, коментуючи підсумки турніру, головний тренер «Волині-Університет-ОДЮСШ» Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ зауважив, що найбільш задоволеними залишилися брестські спортсменки, які за тиждень розпочинають чемпіонат Білорусі матчами з головним фаворитом – командою з Мозиря. І турнір у Луцьку, мовляв, допоміг їм побачити певні недоліки в своїх діях, тактичні недопрацювання.

До речі, саме через ці причини наставник бронзового призера чемпіонату України не дуже задоволений грою власних підопічних.

- Перемогти в рідних стінах – це, звичайно, приємно, – резюмував Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ. – Проте гра якраз із білорусками залишила в мене чимало питань до своїх гравчинь. Щоправда, були на те й об’єктивні причини. Наприклад, через травми лідерів уперше в стартовій шістці вийшли на майданчик дівчата 2000 року народження – Вікторія Дончак та Яна Шевеля. Звичайно, помилок в їхніх діях вистачало. Втім, це навіть і добре, оскільки молоді спортсменки самі переконалися – скільки їм ще необхідно працювати й працювати! Ну й, зрозуміли, що саме слід «підтягнути» насамперед.

Які завдання ставимо на сезон? Я завжди кажу своїм дівчатам, що вони не мають права ставити перед собою інші цілі, крім як боротися за перемогу. Інакше про їхнє зростання майстерності та психологічної впевненості годі й мріяти. Є перед ними і чудовий приклад: двоє наших вихованок на недавньому чемпіонаті Європи грали у стартовій шістці збірної України. Я цим дуже пишаюся! Ось давайте порахуємо: у Суперлізі вісім колективів, і якщо кожен підготує для національної команди по двох майстрів – яка в нас буде збірна! Яка в ній буде конкуренція!

Сподіваємося, у нинішньому сезоні саме у «Волині-Університет-ОДЮСШ» зроблять серйозні кроки до лав головної команди країни наші чергові вихованки. До речі, допомогти цьому може успішне вирішення питання з пошуками спонсора клубу. Адже це дозволить нам піднятися на новий рівень у власній роботі, у досягненнях. Тож вірю в найкраще!